Ken Forrester Old Vine Reserve Chenin Blanc 2020
Vyninės veiklos idėja paprasta – sukurti geriausią vyną. Nors gamta nuolat kelia iššūkių, specialistai sako, kad tikslas pasiektas – toks vynas jau mūsų lentynose. Šis vynas yra puikus harmoningos pusiausvyros, kurią galima pasiekti tarp vaisių ir subtilių ąžuolo vanilės skonių, pavyzdys, nes jie susijungia į sudėtingus, švelnius skonius bei gana tvirtą kūną. Taip, taip, nesuklydote, kaitinamas ir baltasis vynas.
Ąžuolo statinėse brandintas, svarus, kremiškas baltasis vynas kvepia melionais, keptais obuoliais, prieskoniais. Pakaitintas su liepžiedžiais, apelsinais, levandomis vynas paskleis dar sodresnių saulėtos Afrikos kvapų ir skonių.
Chapoutier Marius Rouge Pays DOC IGP 2020
Vynas, pavadintas Michelio Chapoutier prosenelio Mariaus garbei, kitoks ir negali būti – tik solidus ir didis. Prosenelis sakydavo: „Geras vynas yra tas, kuris vilioja paragauti dar vieną gurkšnį.“ „Mariaus“ vynai skleidžia šią žinią ir atspindi pietinės Prancūzijos teritorijos, kurioje jie yra įsišakniję, šilumą. Žmogaus, kuris mėgsta dalintis, malonumą. Gervuogėmis, mėlynėmis, slyvų padažu, juodaisiais pipirais, tabako lapais kvepiantį vyną pakaitinus su šalavijais, levandomis, anyžiais, cukatais gausime ramybės skonio gėrimą, kuris nustebins ne tik Jus, bet ir daug ko ragavusius Jūsų kaimynus.
Giacomo Bologna Braida Montebruna, Barbera d'Asti DOCG 2018
Kai nuo mažų dienų nori pagaminti pasaulinio garso vyną ir kai daugelis vyno specialistų sutaria, kad tai buvo pirmosios Pjemonto barberos, pademonstravusios pasauliui šios palyginti retos veislės galimybes, gali pasidžiaugti, kad judi teisinga linkme.
Daug sodrių, tamsių spalvų ir gausūs vyšnių, gervuogių, šilkmedžio uogų aromatai. Putlus, sultingas, ryškios rūgšties vynas kaitinamas lengvai priima į kompaniją juoduosius pipirus, džiovintas slyvas, džiovintas braškes, cukatus. Po taurės garuojančio, galingo gėrimo tikrai užsinorėsite aplankyti ne tik Pjemontą, bet ir Toskaną.