Baltasis sausas
,,Smaragd” taip vadinama aukščiausios kokybės Wachau baltojo vyno kategorija pasižyminti didžiausiu kompleksiškumu, koncentracija, vynuogių nokumu ir ilgaamžiškumu. Vynai dažniausiai iš stačių šlaitinių, seno granitinio gneiso dirvožemio vynuogynų. Derlius renkamas rankomis ir vynas puikiai bręsta dešimtmečius butelyje.
Vynas daromas iš atskiro Ried Schütt vynuogyno, brandintas nerūdijančio plieno talpose ir didelėse ąžuolo statinėse. Geltonai žalsvos spalvos vynas kvepia obuoliais, žaliaisiais agrastais, apelsino žievele, tabako lapais, abrikosais, žaliosiomis šparaginėmis pupelėmis, baltaisiais pipirais. Galingas ir turtingas, minerališkas, ilgo laukinių žolelių poskonio. Rekomenduotinas vartojimas iki 2047 metų.
Tiekti 10-12 °C prie baltos žuvies, vištienos patiekalų, minkštųjų riebių sūrių.
This great gruner veltliner has a wealth of stone fruits but also notes of fresh and candied pineapple plus a hint of mangoes. Then comes the astonishingly vibrant, medium-bodied palate. Such a precise and uplifting wine for all its ample concentration and restrained power, particularly in the extremely long and elegant finish. Drink or hold.
"Weingut Emmerich Knoll" – vienas žymiausių tradicinių Austrijos vyno ūkių, valdantis kelis istorinius Vachau vynuogynus. Vynas iš ‘Grüner Veltliner’ ir 'Riesling‘ vynuogių pasižymi įspūdinga skonio koncentracija ir ilgaamžiškumu, neretai prilygsta baltiesiems Burgundijos vynams. Žymioji barokinė vyno etiketė vaizduoja šv. Urboną – vynininkystės globėją. Šio ūkio „smaragdai“ yra vieni labiausiai vertinamų pasaulyje.