Likerinis šeris
Šis vynas - tai dviejų solerų vyno mišinys, vienos 1964 metais pradėtos sauso oksidacinio Oloroso stiliaus soleros, kitos pradėtos 1918 metais, kurioje laikomas vidutiniškai 25 metų amžiaus saldus vynas. Didesnė dalis vyno paimama iš Oloroso soleros sumaišant su saldžiu vynu išpilstoma po metų atskirose statinėse.
Likutinis cukraus kiekis - 45 g/l.
Patiekti aperityvui, prie aštresnių Azijos virtuvės patiekalų arba gaivių desertų.
Maža nepriklausoma šeimos vyninė, gyvuojanti nuo XIX a. „Ximenez-Spinola“ - labai specializuota vyninė, daranti vynus tik iš 'Pedro Ximenez‘ vynuogių veislės. Vyninės gaminami vynai yra nestiprinami, nors kiti regiono vyndariai savo vynus stiprina. „Ximenez-Spinola“ taip pat buvo pirmoji vyninė, padariusi sausą vyną iš 'Pedro Ximenez‘ vynuogių. Vyninė yra užsibrėžusi kiekvienais metais pagaminti tik 10 tūkst. butelių ir visus sunumeruoti.