Likerinis madera
Riešutų, vaško, vaisių aromatai; aliejiškas, kremiškas, vaisiškas; karamelės ir apelsinų poskonis.
Tiekti 12C prie jūros gėrybių: austrių, krevečių, šviežios ar rūkytos lašišos, suši, kumpių ar kaip aperityvą.
Intensyvi seno aukso spalva. Oksidacijos - migdolo riešutų, skrudintų lazdynų riešutų ir vanilės, citrusinių vaisių aromatas. Saldžiarūgštis balansas, nors tik pusiau sausas. Ilgas poskonis.
Įvairios ligos užpuolusios Madeiros salą 19 a. pradžioje beveik išnaikino vynuogynus, o vietoj jų buvo nuspręsta pasodinti grūdines kultūras, bet ne vynuogynus. Dabar Madeiroje išlikę tik 8 vyno gamintojai, kurie savo produkciją gali oficialiai eksportuoti į užsienį. Madeiros vynas tapo nykstančiu vynu. Madeira yra ilgaamžis vynas, kuris yra tinkamas ilgam išlaikymui. Jis dera su maistu, o jo saldumas derinasi su rūgštimi. Atkimšus butelį jį galima laikyti iki trijų mėnesių. www.vinhosbarbeito.com