Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    97 / 100

Zind Humbrecht Gewürztraminer Hengst Grand Cru Alsace AOC 2019

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis p. saldus

Zind Humbrecht Gewürztraminer Hengst Grand Cru Alsace AOC 2019

92.00

Aprašymas

Vynas daromas ir mažo (0,5 ha) vynuogyno, augančio oligoceno kalkakmenio dirvožemyje, 350mvjl, stačiausiuose Rangeno šlaituose. Gewürztraminer veislė nemėgsta šių sąlygų ir tai paaiškina jų retumą šiame Grand Cru. Tačiau Thur upė, kuri teka šiek tiek žemiau Rangeno šlaitų, švelnina klimatą ir leidžia auginti šią vynuogių veislę. 2019 -ųjų derliaus derlius buvo nuimtas daug vėliau nei dauguma kitų Gewürztraminer.

Aromatai aštrūs ir galingi, juose daug prieskonių (pipirų), sausų žolelių ir titnaginių aromatų. Harmoningos tekstūros, elegantiškas, rafinuotas, puikus rūgšties ir taninų balansas. Vynas, demonstruojantis aiškią vėsesnio 2019-ųjų klimato įtaką.

Likutinis cukraus kiekis - 25,9 g/l.

Pagaminta 1500 butelių.

Patiekimas

Tiekti 8 - 10 °C temperatūros prie egzotinių vaisių lėkštės, desertų, anties kepenėlių, mėlynojo pelėsio sūrių.

Vertinimas

97 / 100

James Suckling

There’s nothing obvious about this intensely spicy gewurz. In fact, studying the aromas is like solving an intricate puzzle. Very powerful and creamy with succulent tropical-fruit character, the bold minerality balancing the touch of sweetness. The palate is no less intriguing, thanks to the cool depths that are ever more revealed on the very refined finish. From biodynamically grown grapes. Drink or hold.

Apie gamintoją

Domaine Zind-Humbrecht - vienas iš vyno gamintojų Elzase. Šeimos vyndarystės ir vynuogininkystės Elzase tradicijos siekia 1620 metus ir šiuo metu vyno ūkiui priklauso 40 ha vynuogynų tarp kurių virš 10 ha Grand Cru. Siekdami kuo geriau vynuose atskleisti vietos terroir Zind-Humbrecht vyndariai vieni pirmųjų ėmė akcentuoti ekologinės bei biodinaminės vynuogininkystės ir vyndarystės svarbą ir nuo 1997 metų įgijo ekologinio ūkio, o nuo 2002 metų ir biodinaminio ūkio sertifikatus. Daugelis darbų vynuogynuose yra atliekami rankomis 22 vyninės darbuotojų, kurie užtikrina itin aukštą vynuogių kokybę. Atidus darbas vynuogynuose ir nedidelis derlingumas nulemia, jog tik puikiai prisirpusios, koncentruotos ir idealiai subalansuotos uogos pasiekia vyninę. Čia taip pat vadovaujamasi minimalios intervencijos ir perfekcionizmo dvasia: fermentacijos vyksta lėtai naudojant laukines mieles, o vynai išpilstomi tik po 12-24 mėnesių. Šios filosofijos ir darbo rezultatas - pripažinti ir ilgaamžiški Elzaso vynai, kurie puikiai atspindi derliaus metus bei vynuogyno įtaką skoniui bei aromatui. http://www.zindhumbrecht.fr/

Domaine Zind-Humbrecht Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti