Baltasis sausas
Rangen - piečiausias Elzaso Grand Cru vynuogynas, kuriame vynuogės auga tik čia Elzase randamoje vulkaninėje dirvoje. Nors šis vynuogynas yra gana aukštai (350-450 m virš jūros lygio), vynuogės čia dažniausiai prisirpsta puikiai, nes praktiškai visas jo šlaitas yra nukreiptas į pietus.
Bronzos atspalviais praturtintas vynas atsiskleidžia per kompleksiškus kriaušių, keptų obuolių, sultingų abrikosų bei laukinio medaus aromatus. Paletėje jaučiamas aiškus sodraus abrikosų, greipfrutų ir prieskonių skonis. Vynas puikiai subalansuotas, pasižymintis žaisminga rūgštimi ir subtiliomis minerališkumo natomis, kurias poskonyje sustiprina ir pagilina dūmo natos.
Tiekti 12-14 °C prie Foie Gras su karamelizuotais obuoliais, ant grotelių kepto omaro arba keptos kiaulienos nugarinės su abrikosais.
Domaine Zind-Humbrecht - vienas iš vyno gamintojų Elzase. Šeimos vyndarystės ir vynuogininkystės Elzase tradicijos siekia 1620 metus ir šiuo metu vyno ūkiui priklauso 40 ha vynuogynų tarp kurių virš 10 ha Grand Cru. Siekdami kuo geriau vynuose atskleisti vietos terroir Zind-Humbrecht vyndariai vieni pirmųjų ėmė akcentuoti ekologinės bei biodinaminės vynuogininkystės ir vyndarystės svarbą ir nuo 1997 metų įgijo ekologinio ūkio, o nuo 2002 metų ir biodinaminio ūkio sertifikatus. Daugelis darbų vynuogynuose yra atliekami rankomis 22 vyninės darbuotojų, kurie užtikrina itin aukštą vynuogių kokybę. Atidus darbas vynuogynuose ir nedidelis derlingumas nulemia, jog tik puikiai prisirpusios, koncentruotos ir idealiai subalansuotos uogos pasiekia vyninę. Čia taip pat vadovaujamasi minimalios intervencijos ir perfekcionizmo dvasia: fermentacijos vyksta lėtai naudojant laukines mieles, o vynai išpilstomi tik po 12-24 mėnesių. Šios filosofijos ir darbo rezultatas - pripažinti ir ilgaamžiški Elzaso vynai, kurie puikiai atspindi derliaus metus bei vynuogyno įtaką skoniui bei aromatui. http://www.zindhumbrecht.fr/