Baltasis sausas
Puligny-Montrachet terroir dominuoja purus ir uolėtas dirvožemis. Kartu su netoliese esančiais vandens šaltiniais veikia kaip natūrali apsauga nuo vasariškų karščių. Pats vynas brandinamas 18 mėnesių, iš jų 6 mėnesius - nerūdijančio plieno talpyklose. Brandinimui naudojamos 100 % ąžuolo statinės, iš kurių 25 % - naujos, todėl vynas tampa dar kompleksiškesnis.
2022 m. „Puligny Pucelles“ šviesiai skaidrios spalvos. Aromatai ekspresyvūs, jaučiasi daugiau šviežio kalkakmenio. Burnoje vynas atsiskleidžia lėtai, bet poskonyje išsiskiria įspūdingos vaisių natos ir puikus balansas, kurį papildo gaivios rūgšties natos. Gerti 2027-2036 m.
Tiekti 12-14°C prie baltos žuvies, paukštienos su švelniu padažu, minkštų sūrių.
Sophisticated, fresh and lively, with focused citrus, mineral and almond flavors on a zesty, tangy texture and a rather full body. Fine-grained with great tension and a linear profile. So concentrated and so vivid in acidity, this needs several years to come into its own. Best from 2027.
Leflaive šeimos istorija Puligny Montrachet apylinkėse prasidėjo dar 1717 metais. 20 a pradžioje Joseph Leflaive tėvo įkurtoje Domaine Leflaive vyninėje ėmė aktyviai supirkinėti geriausius Chardonnay vynuogynus. Kiek vėliau Joseph sūnus Olivier bevadovaudamas Domaine Leflaive vyninei įkūrė Olivier-Leflaive ūkį, kuris jam leido dirbti ne tik su baltosiomis, bet ir raudonosiomis vynuogėmis iš už Puligny Montrachet ribų. Kuo daugiau pastangų Olivier dėjo į savo naująjį ūkį, tuo geriau jam sekėsi. Galop 1994 metais jis paliko Domaine Leflaive, kad galėtų pilnai susikoncentruoti savo asmeniname vyndarystės projekte. Itin reikšmingi Olivier-Leflaive ūkiui buvo 2010 metai, kuomet Olivier-Leflaive atsiemė savo vynuogynus, kuriuos 18-likai metų buvo išnuomavę Domaine Leflaive ūkiui. Šiuo metu Olivier-Leflaive valdo 15 hektarų Puligny, Chassagne ir Meursault apylinkėse. Visi ūkio baltieji vynai vinifikuojami ąžuolinėse statinėse. Olivier Leflaive gamindamas vyną vaikosi skonio taurumo ir elegancijos, o ne jėgos. Įdomu, kad net ir galėdamas ilgai bręsti rūsyje Olivier vynas vertinamas dėl savo ankstyvos ragavimo lango pradžios.