Vilnius

Klaipėda

Roksala natūralus rabarbarų PetNat vynas

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

Roksala natūralus rabarbarų PetNat vynas

19,00

Aprašymas

Šeimos vyninės "Roksala" natūraliai putojantis vynas gaminamas PET NAT metodu. Tai seniausias putojančio vyno gamybos būdas. Vynas išpilstomas į butelius dar prieš fermentacijos pabaigą. Dėl tokio gamybos būdo vynas gali turėti nuosėdų ir būti neskaidrus. 

Švelniai rausvos spalvos vynas kvepia pavasario gėlėmis, nokiomis citrinomis, vyšnių kauliukais, rabarbarais. Burnoje juntama gaivi sultinga rūgštis. 

Patiekimas

Patiekti atvėsintą iki 8 ° C kaip aperityvą, prie voveraičių su grietinėlės padažu, kiaulienos, riebių minkštų sūrių.

Apie gamintoją

Roksala – tai kaimo turizmo sodyba įsikūrusi Taručių kaime, Rokiškio rajone, visai šalia sienos su Latvija. Ši išskirtinė vieta kviečia atsipalaiduoti ramioje gamtos apsuptyje, šalia Suvainiškio telmologinio draustinio, bei mėgautis lietuviško vyno kultūra.

      Lietuviškas vynas su tautinio paveldo sertifikatu

„Roksala“ garsėja savo vyno darymo tradicijomis, kurias šeima puoselėja jau daugelį metų. Net devyni vynai, gaminami sodyboje, yra pripažinti Lietuvos tautinio paveldo produktais.

  • Gamina vaisių ir uogų vyną iš vietinės žaliavos

  • Vynas fermentuojamas ir brandinamas natūraliai

  • Rūsys su išskirtine vyno kolekcija

    Edukacija ir patirtys: „Vyno kelias“

         Apsilankiusieji gali:

  • Apžiūrėti šiauriausią Lietuvoje vynuogyną

  • Degustuoti įvairius vynus (vyšnių, šermukšnių, juodųjų serbentų, obelų ir kt.)

  • Dalyvauti edukacinėje programoje „Vyno kelias“

  • Susipažinti su vyno gamybos procesu nuo uogos iki taurės

  • Aplankyti autentišką vyno rūsį

    Gamta, ramybė ir aktyvus poilsis

Sodyba įsikūrusi greta miško masyvo, todėl tai puiki vieta:

  • Uogauti ir grybauti

  • Vaikščioti gamtoje

  • Stebėti paukščius ir mėgautis absoliučia ramybe.

  • Organizuoti gamtos terapijos savaitgalius.

     

Jums galėtų patikti