Baltasis sausas
Aalto Blanco de Parcela padarytas iš atskiro Fuente de las Hontanillas vynuogyno, augančio 900 metrų virš jūros lygio aukštyje. 'Verdejo' vynmedžiai, sodinami daugiausia kalkakmenio dirvožemyje . Vyno darykloje kruopščiai atrinkus Aalto Blanco de Parcela vynuoges, jos švelniai spaudžiamos, o gauta misa fermentuojama su vietinėmis mielėmis kontroliuojamoje temperatūroje. Vėliau vynas 12 mėnesių laikomas su nuosėdomis 500 litrų prancūziško ąžuolo statinėse. Aalto Blanco de Parcela yra elegantiškas, rafinuotas, platus, jame dera vyno kompleksiškumas ir gaivumas.
Tiekti 8-10 °C prie jūros gėrybių, baltos žuvies patiekalų, troškintos vištienos, baltos mėsos užkandžių.
AALTO gimė 1999 metais, kuomet Mariano García – itin gerbiamas vyndarys 30 metų kūręs garsiausius Ispanijos Vega Sicilia vynus ir Javier Zaccagnini – Ribera del Duero apeliacijos ilgametis direktorius, nusprendė pradėti labai ambicingą projektą: padarytį vyną kuris per 15-20 metų pasiektų geriausiųjų pasaulyje vynų kokybę.
Jiems tai pavyko ir ženkliai greičiau nei planuota. Šiuo metu jų AALTO bei retasis AALTO PS pripažįstami kaip vieni geriausių Ispanijos vynų. AALTO sėkmės paslaptis, itin kruopščiai atrinkti maži (iki 1ha) senų vynuogynų (40-80 m. amžiaus) ploteliai Ribera apeliacijoje 750-900m. virš jūros lygio ir žinoma meistriška vyndarystė. Vyninės stilius modernus.