Likerinis p. saldus
Rudojo cukraus, riešutų, apelsinų, cukatų aromatas. Burnoje vyno skonis - pusiau saldus, svarus, vaisiškas, ilgo citrusų poskonio. Rūgšties ir saldumo balansas.
Likutinis cukraus kiekis vyne - 88g/l.
Tiekti 12-14 °C prie šokoladinių ar karamelinių desertų, sūrių su mėlynu pelėsiu.
Įvairios ligos užpuolusios Madeiros salą 19 a. pradžioje beveik išnaikino vynuogynus, o vietoj jų buvo nuspręsta pasodinti grūdines kultūras, bet ne vynuogynus. Dabar Madeiroje išlikę tik 8 vyno gamintojai, kurie savo produkciją gali oficialiai eksportuoti į užsienį. Madeiros vynas tapo nykstančiu vynu. Madeira yra ilgaamžis vynas, kuris yra tinkamas ilgam išlaikymui. Jis dera su maistu, o jo saldumas derinasi su rūgštimi. Atkimšus butelį jį galima laikyti iki trijų mėnesių. www.vinhosbarbeito.com