Baltasis sausas
Minerališkas, gaivus baltasis vynas kvepia citrusais, baltomis gėlėmis, čiobreliais. Burnoje vynas lengvas/vidutinio svarumo su juntamais dar žalokais kaulavaisiais bei minerališka rūgštimi.
Vynuogės nurenkamos nuo vyninei priklausančių 3 ha ploto augaviečių, esančių pačioje Chablis širdyje (visai šalia gerai žinomo Montée de Tonnerre Premier Cru). Vynmedžių amžius - 30 metų. Ekspozicija - pietūs/pietryčiai. Išspaustos vynuogių sultys fermentuojamos žemoje temperatūroje 7 dienas. Vynas brandinamas 12 mėnesių - 80 % nerūdijančio plieno talpose, 20 % ąžuolo statinėse.
Patiekti 10-12 °C temperatūros prie paukštienos grietinėlės padaže, oto kepsnio, jūros gėrybių patiekalų.
Domaine Billaud-Simon yra vienas geriausių Chablis gamintojų. Šio gamintojo 20 ha ūkis išsiskiria aukščiausios klasifikacijos vynuogynų gausa - šeima vynuoges augina keturiuose Grand Cru (Blanchot, Les Clos, Vaudésir ir Les Preuses) ir keturiuose garsiausiuose Premier Cru (Montée de Tonnerre, Fourchaume, Mont de Milieu ir Les Vaillons) vynuogynuose. Vynuogynai, kurių didelę dalį sudaro seni vynmedžiai, prižiūrimi biodinaminiais bei aplinką tausojančiais vyndarystės principais. Vyninėje Billaud-Simon vynai daromi apjungiant modernią bei tradicinę vyndarystę: nors didžioji dalis vyno yra fermentuojama plieno talpose, visiems Billaud-Simon Chablis vynams naudojamos vietinės mielės bei leidžiamas malolaktinis virsmas. Darbo vynuogynuose bei vyninėje rezultatas - nepriekaištingos kokybės, itin "švaraus" charakterio, gaivios rūgšties vynai, puikiai atskleidžiantys Chablis terroir.