Vilnius

Klaipėda

  • Wine Enthusiast

    98 / 100

  • James Suckling

    93 / 100

Biondi Santi Tenuta Greppo Riserva Brunello di Montalcino DOCG 1995

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Biondi Santi Tenuta Greppo Riserva Brunello di Montalcino DOCG 1995

870.00

Aprašymas

Meditacinis vynas, kuriame atsiskleidžia vyno žavesys daug metų slypėjęs butelyje, vynas, kuriame  branda vis nepraranda jaunystės polėkio.3 metus brandintas slavoniško ąžuolo statinėse. Pradžioje vynas drovus, paslaptingo aromatinio sudėtingumo. Jis lėtai atsiveria ir vystosi, atskleisdamas didelį gylį ir daugybę aromatų. Vytusios rožės, brendžio vyšnios, citrinos žievelės, titnagas, saldus tabakas, džiovintos aromatinės žolelės.

Patiekimas

Patiekti 18 °C temperatūros prie žvėrienos patiekalų, jautienos didkepsnių.

Vertinimas

98 / 100

Wine Enthusiast

93 / 100

James Suckling

Aromas of walnuts, dark fruit and dark chocolate. Some leather and licorice. Full-bodied, rich and chewy with firm and lightly dry tannins. But there’s freshness and brightness. Tastes of tradition.

Apie gamintoją

Itin retas atvejis, kai galima atsekti vyno kilmę iki vieno konkretaus žmogaus, nes „Brunello di Montalcino“ atsirado būtent Ferruccio Biondi-Santi’o dėka, o jį išgarsino Biondi-Santi’ų šeimą. Dabar jau septintoji vyndarių šeimos karta gamina vyną, garsėjantį savo elegancija ir nepaprastu ilgaamžiškumu. Montalčino centre įsikūrusi ir 25 ha vynuogynų turinti „Biondi Santi“ vyninė laikosi tradicinių, daugiau nei šimtmečio senumo vyndarystės būdų. 1888 m. Ferruccias Biondi-Santis, remdamasis „Barolo“ pavyzdžiu, sukūrė „Brunello di Montalcino“. Tai buvo revoliucija, nes likusioje Toskanos dalyje joks vynas nebuvo gaminamas iš vienos vynuogių veislės. Tobulo stiliaus ir elegancijos vynas seniai įsitvirtinęs kolekcininkų radaruose. Šiuo metu vyninei vadovauja Jacopas Biondi-Santis, Ferrucio proproanūkis. Dauguma „Brunello di Montalcino“ apeliacijos vynuogynų užsodinti būtent iš „Biondi-Santi“ paimtais ‘Sangiovese Grosso‘ vynuogių klonais. Derlius nurenkamas gana anksti. Vyndarystėje dominuoja ilga maceracija: „Brunello“ fermentuojamas plieno talpose, o Riserva – ąžuolo. Vėliau vynai brandinami didelėse ąžuolinėse statinėse. "Biondi-Santi – tai itališko vyno Rolls Royce!" – Gambero Rosso

Biondi Santi - Tenuta Greppo

Biondi Santi - Tenuta Greppo

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti