Likerinis saldus
El Candado- ispaniškai reiškia užraktą. Dėl tos priežasties kiekvieną šio vyno butelį puošia mažytė spynelė, lydima dviejų raktelių. Kaip galima nuspėti, tai simbolizuoja negalėjimą dalintis šiuo buteliu su kitais– savotiškai aukščiausia hedonizmo ir egoizmo išraiška.
Šis, solera (maišomi kelių metų derliai) metodu pagamintas vynas, vidutiškai brandinamas 8 metus.
Išraiškingo aromato vynas kvepia šviežiomis razinomis, figomis, medumi, svarainių uogiene, papildytomis lapijos ir lengvomis cinamono žievės natomis. Burnoje vynas ypač saldus (420 g/l) ir tirštas; Karamelės, nugos, guavos, figų ir medaus desertų skonių. Ilgame poskonyje dominuoja kava, deginta karamelė, pipirai ir kardamonas
Likutinio cukraus kiekis: 420 g./l.
Puikiai dera prie riešutų pagrindu pagamintų desertų, ledų.
Offers layers of macerated date, ganache, warm caraway, buckwheat honey and chocolate-covered orange peel notes, with a deep, intense finish that lets a wonderfully smoky hint curl through. The power is obvious, the range and definition more subtle. Drink now. 2,500 cases made.
Valdespino vyninės istorija yra be galo turtinga ir prasidėjo dar viduramžiais. Istoriniai šaltiniai byloja, jog vyninė su visa jai priklausančia žeme buvo padovanota, kaip padėkos ženklas už narsą žygiuose, vienam geriausių Karaliaus Alfonso X riterių - Don Alfonsui Valdespino. Nors Valdespino vyninės veikla užfiksuota 1430 m., tačiau teisėtai įmonė užregistruota tik 1875 m. Nuo to meto Valdespino cheresas buvo pripažintas ir vertinamas tiek vietinių gyventojų ir Ispanijos karališkųjų rūmų, tiek užsienio chereso mėgėjų, kurių tarpe - Švedijos karališkoji šeima. XX amžiaus pabaigoje vyninę įsigijo Grupo Estevez, priklausanti Jose Estevez, ispaniško brendžio ir chereso entuziastui. Estravez grupei priklauso daugiau nei 900 ha. vynuogynų Jerez apeliacijos zonoje, kurių tarpe yra vienas garsiausių 'Pago de Macharnudo' vynuogynas.