Raudonasis sausas
Seniausia Italijos vyno apeliacija, kurios pirmasis oficialus paminėjimas datuojamas 1398 m., Šis Chianti šiandien yra puikus klasikinio raudonojo vyno iš Toskanos pavyzdys.
Šviesios rubino spalvos vynas atsiskleidžia braškių, aviečių ir švelnių prieskonių aromatais. Burnoje vynas yra vidutinio svarumo, tačiau elegantiško ir subtilaus charakterio. Poskonyje išryškėja vyšnių akcentai.
Vynas gaminamas iš ekologiškai auginamų ‘Sangiovese’ vynuogių, kurios rankomis renkamos Chianti Classico regionui būdinguose smiltainio, smėlio ir dumblo dirvožemio vynuogynuose. Po derliaus nuėmimo vynifikacija vykdoma termoreguliuojamuose plieno talpose.
Vynuogynas įkurtas maždaug 610 metrų aukštyje virš jūros lygio, todėl šis ūkis yra vienas aukščiausiai įsikūrusių Chianti regione. Vynas gimsta XI amžiaus istorinio Volpajos kaimo komplekse, priklausančiame Radda in Chianti komunai, ir brandinamas 12–18 mėnesių tiek didelėse ąžuolo statinėse, tiek mažose prancūziško ąžuolo barikose.
Rekomenduojame tiekti 16–18 °C temperatūroje prie pastos su pomidorų ir mėsos padažu, lazanijos arba jautienos išpjovos kepsnio.
A delicious, well-rounded and velvety Chianti Classico with aromas of strawberries, raspberries and mild spices. Medium-bodied with finely grained tannins and texture. Juicy and velvety with elegance and a pure character. Fresh and delicious finish. From organically grown grapes. Drink or hold.
„Castello di Volpaia“ yra daugiau nei tik vynuogynai ir žemės ūkis – tai istorinė Florencijos Della Volpaia šeimos rezidencija, menininkų ir statybininkų dinastija, kuri kadaise kūrė sferines astroliabijas bei saulės laikrodžius. Ypač iškilo Lorencas, Leonardo da Vinči draugas, sukūręs įspūdingą laikrodį Florencijos Palazzo Vecchio rūmuose.
Šiandien „Castello di Volpaia“ priklauso Mascheroni Stianti šeimai, kuri su dideliu atsidavimu rūpinasi, kad kiekvienas restauracijos darbas išlaikytų pagarbą originaliam meno paveldui. Išlaikant XI amžiaus tradicijas, pati pilis ir ją supantis kaimas yra glaudžiai susiję su aukštos kokybės vyno ir alyvuogių aliejaus gamyba. Unikalus Volpajos apylinkių terroir, įsikūręs prestižiniame Chianti Classico regione, suteikia vynams išskirtinio charakterio. Vyninei priklauso 360 hektarų vynuogynų, kuriuose ūkininkaujama pagal griežtus organinės žemdirbystės principus, pabrėžiant gamtos ir žmogaus harmoniją. „Castello di Volpaia“ neabejotinai laikomas super klasikiniu Italijos vyno gamintoju, o beveik visi jų raudonieji vynai yra gaminami iš pagrindinės Toskanos veislės – ‘Sangiovese’.
Vyno stilius
„Castello di Volpaia“ vynai pasižymi elegancija, struktūra ir puikia rūgšties pusiausvyra, atspindinčia Chianti Classico regiono ir ypač Volpajos terroir unikalumą. Dominuoja raudonieji vynai, gaminami iš ‘Sangiovese’ vynuogių.
Prestižiniai vynuogynai
„Castello di Volpaia“ vynuogynai yra išsidėstę aukštutinėje Chianti Classico zonoje, Volpajos apylinkėse:
Šios išskirtinės vynuogynų savybės ir pagarba tradicijoms yra „Castello di Volpaia“ vynų kokybės pagrindas.
Brandinimas ir brandinimo laikotarpis
„Castello di Volpaia“ raudonieji vynai brandinami ąžuolo statinėse, o vėliau – buteliuose, siekiant sukurti harmoningą ir subalansuotą vyną. Nors kai kuriais jaunais vynais galima mėgautis iš karto, aukščiausios klasės Chianti Classico Riserva ir kitos atrinktos cuvée turi puikų potencialą bręsti ir tobulėti daugelį metų, įgaudami dar daugiau kompleksiškumo ir elegancijos akcentų.