Putojantis sausas
Fleur de Passion daromas tik geriausiais derliaus metais. Seni Chardonnay vynmedžiai šiam šampanui auginami Cramant Grand Cru kaimelio apylinkėse į rytus bei pietryčius nukreiptuose šlaituose, kurie užtikrina maksimalų saulės kiekį vynuogėms. Bazinis vynas yra fermentuojamas ir brandinamas burgundiškose ąžuolo statinėse bei nėra filtruojamas.
2008 - ieji yra ypatingi šampanėje. Šampano žinovas R. Juhlin apie šio derliaus Fleur de Passion jau yra pasakęs "2008-ieji taps legendiniais" ir suteikė šiam vynui 96 balus.
Despite its extreme youth, a fantastic wine today filled with beautiful pear-dominated fruit and lovely oak-oriented Montrachet tones. Even more beautiful and cirrus-embossed Montrachet style at the last tasting.
100% old vine Chardonnay from several plots in Cramant, with elevage in small oak barrels. The Diebolt’s sensibly opted to keep this wine on lees for much longer than is usual, given the rather pointed acidity from the lack of Malolactic fermentation. Such beautiful flowery-fruit on the nose! Light and weightless on the palate, and so perfectly balanced. A rare combination of intensity and finesse, and a finish to die for. The best wine I have ever tasted from Diebolt. Stunning!
Įsikūrę viename garsiausių Šampanės kaimelių – Cramant, Jacques Diebolt ir Nadia Vallois kartu su savo vaikais Arnaud bei Isabelle valdo nedidelius, bet itin gerbiamus šampano namus Diebolt-Vallois.
Didžioji dalis – net 11 hektarų – šeimos valdomų vynuogynų didžiuojasi Grand Cru ir Premier Cru statusu. Šiose prestižinėse žemėse karaliauja ‘Chardonnay’ vynuogė, neoficialiai tituluojama Cote des Blancs karaliene. Iki 1992 metų palyginti nežinomas gamintojas staiga atsidūrė vyno entuziastų dėmesio centre, kai vienas įtakingiausių Prancūzijos restoranų ir vyno gidų „Gault Millau“ Diebolt-Vallois paskelbė metų šampano gamintoju. Nepaisant staigaus pripažinimo ir dėmesio, Diebolt-Vallois išliko šeimynine vynine, kurios pagrindinė vertybė – itin šilti ir draugiški žmonės. „Vyno klubui“ yra tikras malonumas pristatyti šį puikų gamintoją Lietuvos vyno mėgėjams.
Vyno stilius
Diebolt-Vallois šampanai pasižymi išskirtine elegancija, subtilumu ir minerališkumu, atspindinčiu aukščiausios klasės Cote des Blancs ‘Chardonnay’ terroir. Didelis dėmesys skiriamas šviežumui, kompleksiškumui ir ilgaamžiškumui.
Prestižiniai vynuogynai
Didžioji dalis Diebolt-Vallois vynuogynų yra išsidėstę prestižiniuose Grand Cru kaimeliuose:
Šių aukščiausios klasės vynuogynų derlius ir kruopštus darbas rūsyje lemia išskirtinę Diebolt-Vallois šampanų kokybę.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Diebolt-Vallois šampanai yra brandinami ilgą laiką su mielėmis, dažnai gerokai ilgiau nei reikalaujama apeliacijos taisyklėse. Tai suteikia jiems didesnio kompleksiškumo, subtilesnių burbuliukų ir ilgesnio poskonio. Nors šiais šampanais galima mėgautis ir būnant jauniems, aukščiausios klasės „Blanc de Blancs“ turi puikų potencialą bręsti ir tobulėti daugelį metų, įgaudami dar daugiau elegancijos ir sudėtingumo.