Vilnius

Klaipėda

  • Vyno Žurnalas

    92 / 100

  • Robert Parker

    92 / 100

Champagne Eric Rodez Cuvee des Grands Vintages Ambonnay Grand Cru

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

Champagne Eric Rodez Cuvee des Grands Vintages Ambonnay Grand Cru

130.00

Aprašymas

Tai septynių puikių "vintage" mišinys, pradedant 2000 m. Dalis vyno brandintas mažose ąžuolo statinėse, malolaktinė fermentacija blokuota, kad maksimaliai išsilaikytų vyno šviežumas . Kruopščiai sumaišytas mišinys  8 metus laikytas su mielėmis.

Intensyvios aukso spalvos šampanas kvepia svarainiais, apelsinų džemu bei šviežiomis bandelėmis. Sodrus,  puikios dermės skonis išlieka itin ilgai.

Dozažas 2-3 g/l.

Patiekimas

Patiekti 7-8 °C kaip aperityvą, prie riebesnės žuvies patiekalų, jūros gėrybių.

Vertinimas

92 / 100

Vyno Žurnalas

Aukso spalva su oranžiniu atspalviu. Stipriai kvepia svarainiais, skrebučiu, vanile, riešutais ir raudonais vaisiais. Intensyvus, neagresyvaus putojimo burnoje. Svarainių, ąžuolo statinių prieskonių poskonis.

92 / 100

Robert Parker

Barrel-fermented from 70% Pinot and 30% Chardonnay with malo blocked, the multi-vintage Rodez NV Brut Cuvee des Grand Vintages delivers the layered mystery that I seek in the best Ambonnay wines, beginning with a nose of gentian and violet; ocean breeze, and crustacean shell reduction; not to mention intimations of the white peach, apple, grapefruit and pineapple that go on to constitute the luscious, tart-edged fruit matrix on this wine’s polished palate. There is both a shimmering mineral expression and a salivary gland-tugging saline savor in the long finish. Look for this to impress at table for at least another 2-3 years. (The bottle I tasted was disgorged in autumn of last year, as expressed by its lot number.)

Apie gamintoją

Ericas Rodezas – aštuntosios kartos vynuogių augintojas, įsikūręs juodųjų vynuogių karalystėje – Ambonė (Ambonnay) miestelyje, klasifikuotame aukščiausia grand cru kategorija. Jis turi vos 6 hektarus brandžių vynuogynų ir per metus pagamina apie 40 tūkstančių butelių šampano. Jo vyno gamybos stilius išsiskiria bazinio vyno fermentavimu ąžuolo statinėse. Ericas šio gamybos būdo subtilybių mokėsi Burgundijoje, Ronos slėnyje ir garsiuose „Krug“ šampano namuose. Po tokios praktikos jis pagaliau ryžosi gaminti savo stiliaus šampaną. Šiuo metu beveik 80 procentų vyno pirminė fermentacija daroma burgundiško ąžuolo statinėse, kur kontroliuojamas malolaktinės fermentacijos virsmas. Erico Rodezo šampano stilius labai panašūs į "Krug" ir "Bollinger". Ericas visiškai nenaudoja herbicidų, pesticidų ir vynuogynus prižiūri vadovaudamasis ekologiniais bei biodinaminiais principais. Didžioji dalis „Eric Rodez“ šampano iš anksto nuperkami šampano entuziastų ir kolekcininkų.

Jums galėtų patikti