Putojantis sausas
Šis šampanas tai, išskirtinis "Côte des Blancs" subregiono parašas: neįtikėtinas Grand Cru kategoriją turinčiame "Chouilly" kaimelyje užaugusių 'Chardonnay' vynuogių vyno mikštumas. Lengvai kremiškas pirmas šampano gurkšnis pereina į sodresnį ir gaivesnį kūną. Gyvybingas, vidutinio svarumo šampanas kvepia kriaušėmis, citrusiais, sausmedžiu, jazminais. Ilgo minerališko poskonio. Šampanas su mielėmis laikytas 4 metus.
Sulfitų kiekis vyne: 45mg/l.
Rūgšties kiekis: 6,4g/l.
Dozažas: 7,8g/l.
Patiekti 6–8°C tinka kaip aperityvas, prie jūros gėrybių arba austrių.
"Intense aromas of crushed stones, cooked apples and lemon rind. Full-bodied, very layered and rich, yet tightly framed, with beautiful fruit and a hint of croissant at the end. Complex."
1991 m. įkurtai "Legras & Haas" šampano namams vadovauja brolių trijulė: Rémi, Olivier ir Jérôme Legras. Jų šeimos šaknys slypo Chouilly, Grand Cru kaime, esančiame šiauriniame Côte des Blancs pakrantės gale. Ši vietovė garsėja savo išskirtiniu terroir, ir būtent čia Legras-Haas šeima augina 18 ha vynuogynų, kuriuose auginamos tik ‘Chardonnay‘ vynuogės. Be Chouilly, jų vynuogynai driekiasi ir kituose išskirtiniuose regionuose, pavyzdžiui, Les Riceys ir Vitry-le-François. Jie prisideda prie unikalaus aromato profilio, kuriuo išsiskiria jų šampanas. Laikui bėgant skonis vystosi, išryškėja prinokusių vaisių aromatai ir kompleksiškumas. Norint pajusti subtilią vaisiškumo ir minerališkumo sąveiką, rekomenduojama šiuo šampanu mėgautis 5-6 metus po įsigijimo.