Putojantis sausas
Šampanas pasižymi dviem savybėmis: griežtumu, kuris pranašauja ilgą brandinimo potencialą ir neįprastu charakteriu, padarančiu jį išskirtiniu. 2014 m. derlius derina gyvumą ir aromatinį intensyvumą, primenantį didžiausius praeities derlius (2012, 2008, 2002). Švieži migdolai, prinokusios citrinos, jazminas ir subtili bičių vaško nata – šiandien ryškiausi niuansai. Tai daug žadantis derlius. Burnoje pasireiškia gaivus ir švelnus obuolių rūgštumas, kremiška tekstūra. Kompleksiškumo suteikia kreidos ir laimo poskonis. Šampanas su mielėmis laikytas 6 metus. Mielių nuosėdos pašalintos 2022 gruodžio mėn.
Sulfitų kiekis šampane: 50mg/l.
Rūgšties kiekis: 6,8g/l.
Dozažas 6 g/l.
Patiekti 6–8°C tinka kaip aperityvas, prie austrių, užkandžių su baltaisiais trumais, švelniai skrudintos vištienos.
1991 m. įkurtai "Legras & Haas" šampano namams vadovauja brolių trijulė: Rémi, Olivier ir Jérôme Legras. Jų šeimos šaknys slypo Chouilly, Grand Cru kaime, esančiame šiauriniame Côte des Blancs pakrantės gale. Ši vietovė garsėja savo išskirtiniu terroir, ir būtent čia Legras-Haas šeima augina 18 ha vynuogynų, kuriuose auginamos tik ‘Chardonnay‘ vynuogės. Be Chouilly, jų vynuogynai driekiasi ir kituose išskirtiniuose regionuose, pavyzdžiui, Les Riceys ir Vitry-le-François. Jie prisideda prie unikalaus aromato profilio, kuriuo išsiskiria jų šampanas. Laikui bėgant skonis vystosi, išryškėja prinokusių vaisių aromatai ir kompleksiškumas. Norint pajusti subtilią vaisiškumo ir minerališkumo sąveiką, rekomenduojama šiuo šampanu mėgautis 5-6 metus po įsigijimo.