Baltasis sausas
Tvirtos, granitinės dirvos atstovas. Vynas 10 mėn. laikytas su mielėmis. Sodraus mentolio, eukalipto, žalių obuolių , jodo aromatų, minerališkas, skrudintų riešutų poskonio.
Likutinis cukraus kiekis - 0,5 g/l
Patiekti 8-10 °C temperatūros kaip aperityvą, prie šukučių, sušių, keptos baltos žuvies.
Dar 14 amžiuje kilnioji Loré de la Ragotière šeima įkūrė Château de la Ragotière ūkį, kūrį 1979 Įsigijo broliai Bernard, Francois, ir Michel Couillaud. Naujieji šeimininkai bekompromisiškai dirba aukštesnės kokybės ir geresnės terroir išraiškos linkme. Muscadet Sevre et Maine apeliacijoje įprasta po fermentacijos vyną dar kurį laiką laikyti su mielių nuosėdomis (sur lie) taip suteikiant jo skoniui kompleksiškumo ir tekstūros.