Rožinis sausas
Château de L'escarelle Croix d'Engardin Coteaux Varois en Provence AOP 2022 - tai vynas, kuriame susilieja Provanso saulė, jūra ir vėjas. Tai elegantiškas ir rafinuotas rožinis vynas.
Šis rožinis vynas pasižymi švelnia, pastelinė, būdinga aukščiausios klasės Provanso rožiniams vynams, spalva. Aromatas subtiliai gundo rožių žiedlapių, akacijų žiedų, baltųjų persikų, greipfrutų ir laukinių uogų natomis, o gomuryje atsiskleidžia gaivus, tačiau šiek tiek tankesnis, vaisiškas ir minerališkas skonis su švelniu druskos prisilietimu.
Šis vynas gimsta iš kruopščiai atrinktų ‘Syrah’ ir 'Grencahe' vynuogių, kurios skinamos naktį, siekiant išsaugoti maksimalų gaivumą ir aromatinį subtilumą. Vynuogės auga 250–500 metrų aukštyje virš jūros lygio, molio ir kalkakmenio dirvožemyje.
Patiekti 10 - 12 °C kaip aperityvą, prie lengvų baltos mėsos patiekalų, grilintų daržovių, keptų kalmarų, jūros gėrybių, tapų.
Château de L’Escarelle – vienas įspūdingiausių Provanso ūkių, įsikūręs La Sainte-Baume regioniniame gamtos parke, kur vynuogynai apsupti kalvų ir miškų. Šioje saugomoje teritorijoje daugiau nei 100 hektarų vynuogių auga iki 500 metrų aukštyje terasinėse kalkakmenio dirvose, atskirtose tradicinėmis sausų akmenų sienomis. Tokia aplinka sukuria išskirtinį terroir, kuris vynams suteikia gaivumo, minerališkumo ir elegancijos. Nuo 2014 m., kai ūkį įsigijo Yann Pineau, vyninė pradėjo modernizacijos ir ekologinio ūkininkavimo kelią, derindama Provanso tradicijas su inovacijomis.
Vyno stilius
Château de L’Escarelle vynai pasižymi subtilia pusiausvyra tarp Provanso saulės subrandinto vaisiškumo ir gaivios, minerališkos struktūros.
Prestižiniai vynuogynai
Ūkio stiprybė – išskirtinė vieta ir dirvožemio įvairovė. Vynuogynai, apsupti natūralios gamtos ir išsidėstę iki 500 metrų aukštyje, pasižymi unikaliu mikroklimatu. Kalkakmenio terasos užtikrina drenažą ir suteikia vynui ypatingą minerališkumą, o šlaitų ekspozicija leidžia vynuogėms nokti lėtai, išlaikant gaivą bei aromatinį švarumą.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vyninė taiko modernius vyndarystės metodus: naudojamos nerūdijančio plieno talpos su temperatūros kontrole, naujausios rūšiavimo technologijos ir subtilus ąžuolo statinių panaudojimas, kad išsaugotų terroir grynumą. Rožiniai ir baltieji vynai skirti mėgautis jauni, kai ryškiausiai atsiskleidžia jų vaisiškumas bei gaiva, o raudonieji turi potencialą bręsti kelerius metus, įgaudami daugiau kompleksiškumo ir sodrumo.