Rožinis sausas
Château de L'escarelle Croix d'Engardin Coteaux Varois en Provence AOP 2022 - tai vynas, kuriame susilieja Provanso saulė, jūra ir vėjas. Tai elegantiškas ir rafinuotas rožinis vynas.
Šis rožinis vynas pasižymi švelnia, pastelinė, būdinga aukščiausios klasės Provanso rožiniams vynams, spalva. Aromatas subtiliai gundo rožių žiedlapių, akacijų žiedų, baltųjų persikų, greipfrutų ir laukinių uogų natomis, o gomuryje atsiskleidžia gaivus, tačiau šiek tiek tankesnis, vaisiškas ir minerališkas skonis su švelniu druskos prisilietimu.
Šis vynas gimsta iš kruopščiai atrinktų ‘Syrah’ ir 'Grencahe' vynuogių, kurios skinamos naktį, siekiant išsaugoti maksimalų gaivumą ir aromatinį subtilumą. Vynuogės auga 250–500 metrų aukštyje virš jūros lygio, molio ir kalkakmenio dirvožemyje.
Patiekti 10 - 12 °C kaip aperityvą, prie lengvų baltos mėsos patiekalų, grilintų daržovių, keptų kalmarų, jūros gėrybių, tapų.
Château de L’Escarelle – vienas gražiausių Provanso vyno ūkių, įsikūręs La Sainte-Baume regioniniame gamtos parke, saugomoje teritorijoje tarp kalvų ir miškų. Vyninei priklauso daugiau nei 100 hektarų vynuogynų, augančių iki 500 m aukštyje, terasinėse kalkakmenio dirvose, kurias skiria tradicinės sausų akmenų sienos. Tokia aplinka sukuria unikalų terroir, suteikiantį vynams šviežumo, minerališkumo ir elegancijos.
Nuo 2014 metų, kai ūkį įsigijo Yann Pineau, Château de L’Escarelle vykdo modernizaciją ir pereina prie ekologiškos vynuogininkystės. Ūkyje įdiegtos pažangios technologijos – modernūs presai, nerūdijančio plieno fermentacijos talpos su temperatūros kontrole ir tiksli vynuogių rūšiavimo sistema, leidžianti gaminti itin kokybiškus vynus.
Darykla glaudžiai bendradarbiauja su LPO PACA (Prancūzijos paukščių apsaugos lyga) – čia vykdomi biologinės įvairovės tyrimai, įskaitant drugelių stebėseną ir apsaugos projektus. Vyninės filosofija remiasi tvarumu, gamtos paveldo puoselėjimu ir noru sukurti „mažą rojaus kampelį, kuo arčiau gamtos“.