1–21 iš 21
Provansas (Provence) – tai vienas seniausių ir išraiškingiausių Prancūzijos vyno regionų, įsikūręs šalies pietryčiuose, šalia Viduržemio jūros. Švelnus klimatas, ilgos vasaros, gaivūs jūros brizai ir įvairialypis kalkakmenio bei molio dirvožemis leidžia čia auginti itin aromatingas vynuoges. Regionas garsėja kaip pasaulinė rožinio vyno sostinė, o iš tokių vynuogių kaip ‘Grenache’, ‘Cinsault’, ‘Syrah’ ar ‘Mourvèdre’ čia gimsta elegantiški, švelnūs, vaisiški vynai, idealiai tinkantys vasariškiems vakarams ar lengvai virtuvei. Be rožinių, čia gaminami ir charakteringi raudonieji bei gaivūs, žolelių natomis pasižymintys baltieji vynai.
Skaityti daugiauRožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Provanso vyno kultūra apima daugiau nei 2600 metų istoriją – nuo graikų kolonijų laikų iki šiuolaikinės biodinaminės vyndarystės. Regioną sudaro kelios svarbiausios apeliacijos: Côtes de Provence AOP, Coteaux d’Aix-en-Provence AOP, Coteaux Varois en Provence AOP ir Bandol AOP. Ypač išskirtinis – Bandol, garsėjantis ilgai brandinamais, taniniškais ‘Mourvèdre’ raudonaisiais. Kiekviena apeliacija turi savo mikroklimatą ir stilių, bet visos jos dalijasi Provanso dvasia: lengvumu, rafinuotumu ir pagarba gamtai. Provanso vynai – tai daugiau nei skonis: tai atostogų, jūros ir levandų laukų nuojauta taurėje.