Raudonasis sausas
Vienas gražiausių vyninės vynuogynų, 1ha ploto terasinis, pasodintas 1963 metais, augantis 280 m. virš jūros lygio, kalkakmenio dirvožemyje, apdirbamas arkliais.
Vynas fermentuotas su pilnomis kekėmis ir brandintas ąžuolo statinėse, iš kurių 20 % naujos. Prieš išpilstant į butelius, vynas nefiltruotas.
Figų, pipirų, pelenų, žibuoklių aromatų. Svarus, gilus, sodrus. Ilgo poskonio.
Tiekti 16-18 °C prie raudonos mėsos troškinių, baltųjų miško grybų karpačio, raudonos žuvies, aštrių daržovių troškinių su pomidorais.
This release is an solar powerhouse compared to its typically sleeker, graceful expressions of Gigondas. Richly concentrated in flavors of black fig and blueberry preserves, it maintains vitality, marked by streaks of crushed stone and salt. A velveteen sip framed by soft, supple tannins, it has a nose-tickling, white-pepper finish. Cellar through late 2023 at least. The wine should improve through 2035.
"Château de Saint Cosme“ – seniausias vyno ūkis Žigondo (Gigondas) kaimelio apylinkėse. Rašytiniuose šaltiniuose jis minimas nuo 1416 metų, tačiau vynas šioje vietovėje buvo daromas jau gerokai anksčiau: „Chateau de Saint Cosme“ rūsiuose yra puikiai išlikusių II a. siekiančių fermentavimo talpų, iškaltų akmenyje. Dabartinių vyninės savininkų protėviai ūkį įsigijo 1570 metais, šiuo metu jame dirba keturioliktoji Barruolų šeimos karta. „Chateau de Saint Cosme“ priklauso 15 ha senų (60 metų) vynuogynų Žigondo apeliacijoje, o nuo 1997 metų jie taip pat dirba kaip vyno pirkliai bei gamina kitų Ronos apeliacijų vyną.