Saldusis saldus
Šis Tokajaus vyno nektaras gaminamas iš išskirtinio 2 ha vynuogyno derliaus, kuriame auga seniausi 60-70 metų vynmedžiai. Gaminamas vien iš botryčio paveiktų vynuogių sulčių, natūraliai ištekėjusių prieš spaudimą. Aromate jaučiame abrikosų, apelsinų ir dūmo natas. Burnoje klampus, švarus ir koncentruotas. Nepaisant likutinio cukraus koncentracijos, siekiančios 600 g/l, vynas yra puikiai subalansuotas, su rafinuotu poskoniu. Legendinis desertinis vynas, kuris buvo tiekiamas karalių stalui.
Likutinis cukraus kiekis:600g/l.
Patiekti 8-10 °C vietoje deserto, prie skrudintų riešutų, ilgo brandinimo sūrių.
The essence of pure apricot. Despite its thick texture, this melts in the mouth as the incredibly vibrant acidity emerges. That makes for a great finish, as the sweet fruit and acidity dovetail and the mineral element takes over. Drink now through 2050. 2,000 cases made, 100 cases imported.
Château Dereszla buvo įkurta XV a., tai istorinis Tokajaus regiono ūkis. Po Antrojo pasaulinio karo jis tapo Vengrijos kooperatyvo dalimi. Nuo 2000 m. ūkį valdo d'Aulanų šeima iš Prancūzijos (Šampanės), tvirtai tikėdama, kad vyno daryklą tokiame istoriniame regione verta vėl atgaivinti. Šeima greitai modernizavo ir supaprastino vyno gamybą, kad sukurtų visame pasaulyje žinomus vynus. Ypatingo dėmesio verti ne vien klasikiniai saldieji, bet ir sausieji vynai, pagaminti iš vietinių vynuogių veislių.
Dereszla valdo apie 60 hektarų, esančių Tokaji vyno regione, kuris nuo 2002 metų yra įtrauktas į UNESCO pasaulio kultūros paveldą.Vynuogynai yra 8 skirtingose vietose. Ši įvairovė sukuria puikias sąlygas maišyti ir gaminti išskirtinius saldžius desertinius vynus bei aukštos kokybės sausus baltuosius vynus.