Saldusis saldus
Tokaji aszú Eszencia Imperium gaminamas iš botryčio paveiktų vynuogių jas sumaišant su sausu vynu. Derlius renkamas geriausiuose ūkio vynuogynuose. Po 14 dienų maceracijos, vynas buvo brandinamas 22 mėnesius prancūziško ąžuolo statinėse. Neįtikėtinai saldus, tačiau puikiai subalansuotas rūgštingumas, vynas turi sudėtingą abrikosų ir Sevilijos apelsinų marmelado vaisių charakterį, susimaišiusį su prieskonių ir meduolių natomis. Dėl įspūdingo 252 gramų cukraus litre vyno nenuostabu, kad vynas yra saldus ir labai sodrus, tačiau nuolatinis rūgštingumo suteikiamas gaivumas išlaiko vyno pusiausvyrą.
Likutinis cukraus kiekis 252g/l.
Tiekti 8 °C temperatūros prie juodojo šokolado desertų, mėlynojo pelėsinio/ brandesnių sūrių, ančių kepenėlių( Foie gras).
Rich and mouthcoating, with apricot, orange and vanilla cream aromas and flavors. The underlying acidity keeps this lively and stretches the flavors out on the long finish. There's a nice salty tang on the aftertaste. Drink now through 2025. 600 cases made, 70 cases imported.
Château Dereszla buvo įkurta XV a., tai istorinis Tokajaus regiono ūkis. Po Antrojo pasaulinio karo jis tapo Vengrijos kooperatyvo dalimi. Nuo 2000 m. ūkį valdo d'Aulanų šeima iš Prancūzijos (Šampanės), tvirtai tikėdama, kad vyno daryklą tokiame istoriniame regione verta vėl atgaivinti. Šeima greitai modernizavo ir supaprastino vyno gamybą, kad sukurtų visame pasaulyje žinomus vynus. Ypatingo dėmesio verti ne vien klasikiniai saldieji, bet ir sausieji vynai, pagaminti iš vietinių vynuogių veislių.
Dereszla valdo apie 60 hektarų, esančių Tokaji vyno regione, kuris nuo 2002 metų yra įtrauktas į UNESCO pasaulio kultūros paveldą.Vynuogynai yra 8 skirtingose vietose. Ši įvairovė sukuria puikias sąlygas maišyti ir gaminti išskirtinius saldžius desertinius vynus bei aukštos kokybės sausus baltuosius vynus.