Baltasis p. saldus
Saulėta žinutė butelyje iš Tokajaus kalvų. Vynas daromas iš vėlyvojo rinkimo vynuogių. Tropinių vaisių, medaus, svarainių, apelsinų žiedų, nokių melionų aromatų. Glotnus, puikus natūralaus saldumo ir rūgšties balansas.Ilgo poskonio.
Likutinis cukraus kiekis - 90g/l, rūgšties - 6,0g/l.
Tiekti 10-12 °C su desertais, sūriais, tropinių vaisių lėkšte.
Château Dereszla buvo įkurta XV a., tai istorinis Tokajaus regiono ūkis. Po Antrojo pasaulinio karo jis tapo Vengrijos kooperatyvo dalimi. Nuo 2000 m. ūkį valdo d'Aulanų šeima iš Prancūzijos (Šampanės), tvirtai tikėdama, kad vyno daryklą tokiame istoriniame regione verta vėl atgaivinti. Šeima greitai modernizavo ir supaprastino vyno gamybą, kad sukurtų visame pasaulyje žinomus vynus. Ypatingo dėmesio verti ne vien klasikiniai saldieji, bet ir sausieji vynai, pagaminti iš vietinių vynuogių veislių.
Dereszla valdo apie 60 hektarų, esančių Tokaji vyno regione, kuris nuo 2002 metų yra įtrauktas į UNESCO pasaulio kultūros paveldą.Vynuogynai yra 8 skirtingose vietose. Ši įvairovė sukuria puikias sąlygas maišyti ir gaminti išskirtinius saldžius desertinius vynus bei aukštos kokybės sausus baltuosius vynus.