Raudonasis sausas
Mažas elegancijos ir rafinuotumo stebuklas - taip apie šį vyną kalba gamintojai.
Derlius surinktas rankomis, vynas padarytas naudojant tik vietines mieles, be chaptalizacijos, nefiltruotas, 24 mėn. brandintas ąžuolo statinėse.
Granatų spalvos, juodųjų ir raudonųjų serbentų, skrudintų migdolų, grybienos, kedro, raudonųjų slyvų aromatų. Mėsingas, šilkinis ir traškus burnoje. Vynas galintis bręsti ir "augti" kelis dešimtmečius, atskleisdamas visą šio prestižinio terrior gilumą ir pobūdį.
Sulfitų kiekis vyne: 25mg/l.
Patiekite 16-18 °C prie jautienos troškinio su miško grybais, lengvai rūkytos jautienos dešros troškinio su raudonomis pupelėmis, žvėrienos troškinio su daržovėmis.
‚Château le Puy‘ vyninė įsikūrusi Bordo regione Prancūzijoje, dešiniajame krante netoli nuo garsiųjų Pomerol ir St. Emilion apeliacijų, mažiau žinomoje aukščiausioje Côtes de Bordeaux‘ apeliacijos dalyje, kur karaliauja ‚Merlot‘ vynuogė. Vyninė nuo 1610 metų priklauso Amoreau šeimai su 50 ha vynuogynų ir 60 ha pievų ir miškų, tam kad sukurtų vientisą ekosistemą, kurioje niekada nebuvo naudota jokių cheminių trąšų, pesticidų, ir praktiškai nebenaudojama sulfitų. Visa tai netrukdo padaryti stabilų, gaivų, tyrą vyną, kuris perteikia terroir charakteristikas ir puikiai bręsta. Bordo vyno apžvalgininkė Jane Anson, kuri po ‚Château le Puy‘ bazinio vyno ‚Cuvee Emilien‘ 100 metų degustacijos, kurios metu buvo ragaujamas vynas nuo 1917 iki 2016 metų, teigia, kad „tai neabejotinai yra viena iš Bordo vyninių, kuri sulaukia per mažai dėmesio“. Kito jų garsaus vyno „Retour des Îles“ dalis gamybos vyksta Atlanto vandenyne keliaujant burlaiviu nuo Bretanės per Lisaboną, Brazilija, Karibų ir Azorų salas, Didžiają Britaniją, Amsterdamą, Kopenhagą kol vėl sugrįžta į Bretanės Duarnenės uostą. Apie savitą vyninės filosofiją, vyno gamybą bus proga išgirsti vakarienės metu.