Vilnius

Klaipėda

  • Tim Atkin

    94 / 100

  • Luis

    92+ / 100

  • Wine Spectator

    91 / 100

De Martino Tres Volcanes 2017

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

De Martino Tres Volcanes 2017

40.00

Aprašymas

Dirvožemis - molio bei vulkaninių tipo. Sąlyginai neseniai apsodintas vynuogynai (2013), kuris pasirinktas kaip alternatyva Quebrada Seca vynuogynui, kurio vynmedžiai dėl sausros numirė. Tres Volcanes pasižymi vėsiu klimatu, kuris lemia elegantišką vyno stiliui bei subtilia prancūziško ąžuolo integraciją. Vyno fermentacijai  naudotos laukinių mielių kultūros, brandintas 10 mėn. ąžuolo statinėse. 

Vertinimas

92+ / 100

Luis

Born to replace the disappeared Chardonnay from Quebrada Seca (the vineyard died from the drought!), the 2017 Tres Volcanes Chardonnay comes from Malleco, a completely different region in the south of the country. The vineyard belongs to Errázuriz winemaker Francisco "Pancho" Baettig, who planted it in 2013 on clay and volcanic soils in Traiguén, some 650 kilometers south of Santiago. This is a rainy zone, with around 1,000 liters of rain per year, a significant part of which occurs during the summer. The full clusters were pressed, and the must was allowed to have contact with the air in an oxidative way. It fermented in used barriques with indigenous yeasts and matured in oak foudres for some 16 months. This is the first year they made this wine, and they have found a cool-climate Chardonnay, with nicely integrated oak. It has a mellow texture, with clean, focused flavors and a nice compromise between volume and verticality. 13,333 bottles and 180 magnums were filled in July 2018.

94 / 100

Tim Atkin

91 / 100

Wine Spectator

Pure, precise and powerful, this features a firm, chalky texture to the fresh-cut apple and ripe citrus flavors. Shiso leaf notes show on the crisp finish. Drink now. 1,100 cases made, 150 cases imported.

Apie gamintoją

„De Martino“ vyndarių tikslas – sukurti vyną, atspindintį vietinį terroir ir parodyti Čilės regionų įvairovę. Todėl „De Martino" vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai. Jų norai ambicingi – įrodyti pasauliui, kad Čilėje gali būti daromas aukščiausios kokybės ir kategorijos vynas. Vyninės daromi vynai turi nemažai europietiškam vynui būdingų bruožų - jiems būdinga gaivi rūgštis, vaisiškų bei žemiškų natų dermė aromate bei skonyje, Naujojo Pasaulio vynams neįprastas minerališkumas. Siekdami parodyti Čilės išskirtinumą „De Martino“ tapo vienais geriausių Carmenere vynuogės specialistų ir pirmuoju gamintoju ėmusiu eksportuoti šios vynuogės vynus į užsienio šalis. Šiuo metu vyninė yra itin aukštai vertinama vyno kritikų bei mėgėjų, o jos daromi atskirų vynuogynų vynai patenka tarp geriausiai vertinamų vynų Čilėje. http://www.demartino.cl/

Jums galėtų patikti