Raudonasis
Vynas „De Martino Vigno“ – duoklė senosioms Maulės slėnio vyndarystės tradicijoms. Šiam vynui uogos skinamos nuo 70 metų senumo 'Carignan' vynmedžių, augančių La Aguados vynuogyne. Vynuogių amžius bei jų auginimas nelaistant lemia itin mažą vynuogių derlingumą ir itin koncentruotą uogų aromatą bei skonį.
24 mėnesius brandintas senose ąžuolo statinėse, vynas pasižymi intensyviu ir kompleksišku aromatu, kuriame skleidžiasi raudonų vyšnių, vytintos mėsos, odos, medžio žievės bei saldžių prieskonių natos. Burnoje vynas sausas, gaivios rūgšties, vidutinių taninių ir ryškaus skonio bei ilgai išliekančio poskonio.
Patiekti 16–18 °C temperatūros prie laukinės paukštienos ar žvėrienos patiekalų, mėsos troškinių ar vidutinio kietumo sūrių.
Old-vine field blend on granite with around 85% Carignan, 15% Cinsault. Two years in foudres. Mid crimson. Both smoky and sweet-fruited. Lovely flavours of small dark-red berries. Full in the mouth, creamy and caressing but fresh too. Rich, smooth and spicy. Come and get me. Long too.
The 2014 Vigno Single Vineyard la Aguada from De Martino is also a single-vineyard bottling from the field blend found in an ungrafted, dry-farmed, head-pruned old vineyard called La Aguada in Sauzal. The wine has moderate alcohol, a low pH and high acidity, as it always comes through as crunchy and very fresh. 2014 was a low yielding year with little rain, which provoked an early harvest. Fermentation is with native yeast and only a little sulfur is used, nothing else. The wine matures in second use 5,000-liter oak foudres for 36 months; they kept it one extra year because it was a little reductive when it should have been bottled after its two years in oak.
„De Martino“ vyndarių tikslas – sukurti vyną, atspindintį vietinį terroir ir parodyti Čilės regionų įvairovę. Todėl „De Martino" vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai. Jų norai ambicingi – įrodyti pasauliui, kad Čilėje gali būti daromas aukščiausios kokybės ir kategorijos vynas. Vyninės daromi vynai turi nemažai europietiškam vynui būdingų bruožų - jiems būdinga gaivi rūgštis, vaisiškų bei žemiškų natų dermė aromate bei skonyje, Naujojo Pasaulio vynams neįprastas minerališkumas. Siekdami parodyti Čilės išskirtinumą „De Martino“ tapo vienais geriausių Carmenere vynuogės specialistų ir pirmuoju gamintoju ėmusiu eksportuoti šios vynuogės vynus į užsienio šalis. Šiuo metu vyninė yra itin aukštai vertinama vyno kritikų bei mėgėjų, o jos daromi atskirų vynuogynų vynai patenka tarp geriausiai vertinamų vynų Čilėje. http://www.demartino.cl/