Raudonasis sausas
Derliaus metai: pavasaris buvo lietingas, nedaug saulės - puikios sąlygos miltligei. Žydėjimas vėlavo 15 dienų. Rugsėjo vidury šiek tiek lijo, kas padėjo uogoms pasiekti optimalų sirpumą. Derlius pradėtas nurinkinėti spalio pirmą - vėliausiai per dvi dekadas.
Apeliacijoje dominuoja rožinio granito dirvožemis su mangano priemaišomis. Šios priemaišos nebūdingos kitoms garsioms aplink esančioms apeliacijoms. Jos lemia kur kas žemesnį derlingumą ir didesnę skonio koncentraciją uogose. Vidutinis vynmedžių amžius - 70 metų. Fermentacija vyksta cemento talpose, paskui 15 mėnesių brandinama ąžuole (10% naujas ąžuolas).
Tiekti 16-18 ° C prie vištienos kepsnio, ant griliaus keptų dešrelių su bulvėmis arba kiaulienos šonkauliukų.
Vienas seniausių gamintojų apeliacijoje, ūkis įkurtas 1850 m. Ūkis priklauso garsiąjai Prieur šeimai, dabar valdančiai ne tik Jacques Prieur Burgundijoje, bet ir Chateau Rouget Pomerolyje, šio vyno gamintoją (nuo 1988 m) bei Recoltant - Manipulant biznį šampanėje. Moulin-a-Vent apeliacijoje dominuoja rožinio granito dirvožemis su mangano priemaišomis. Šios priemaišos nebūdingos kitoms garsioms aplink esančioms apeliacijoms. Jos lemia kur kas žemesnį derlingumą ir didesnę skonio koncentraciją uogose.