Baltasis sausas
Šiam vynui daryti skirtos ‘chardonnay‘ vynuogės auginamas netoli Lons Le Saunier esančiose kalvose, kurių dirvožemis pasižymi žvaigždės formos fosilijomis, vadinamomis pentakrinu.
L'étoile fermentuojamas statinėse, kuriose iki išpilstymo į butelius vynas brandinamas dar vienerius metus.
Aromatinės savybės atsiskleidžia per subtilius džiovintų vaisių, migdolų ir žemės riešutų kvapus. Paletėje dominuoja nokių sodo obuolių, citrinų ir kriaušių kvapai. Vynui kompleksiškumo suteikia kremiška tekstūra ir ilgai išliekantis jūros sūrstelėjimo poskonis.
Tiekti 12 - 14 °C prie omaro, jūros lydekos, keptos anties su obuoliais arba skrudintos vištienos.
Nedideliame Jura regione „Rolet“ vyninę 1942 metais įkūrė Desire Rolet. 1958 metais visi 4 jo vaikai nusprendė tęsti šeimos verslą ir perėmė vyninės valdymą iš tėvo. Vyninė pamažu įsigijo vis daugiau premium vynuogynų Arbois, Côtes du Jura ir L’Étoile apeliacijose. Vynuogės visada skinamos tik rankomis, nors stačiuose vynuogynuose tai išties nėra lengva užduotis. Vynuogynuose niekada nenaudojami pesticidai ir herbicidai. „Rolet“ vyninėje šeima kantriai magnum dydžio buteliuose kaupia brandaus vyno archyvą, kuris po specialaus užsakymo išsiunčiamas tik patikrinus vyno kokybę ir pakeitus kamštį nauju.