Raudonasis sausas
Vynas kvepia šviežių aviečių, vyšnių ir odos aromatais. Burnoje atsiskleidžia kompleksiškas skonis, jis atliepia kvapus, tačiau galima rasti ir raudonojo serbento natų. Poskonis elegantiškas ir ilgai išliekantis.
Vynuogės skinamos ir rūšiuojamos rankomis. . Fermentacija su natūraliomis mielėmis pradedama plieninėse talpyklose, vėliau, 12-18 mėnesių vynas brandinamas didelėse ąžuolo statinėse. Papildomai buteliuose laikomas dar 3 – 6 mėnesius.
Tiekti 13–15°C temperatūros prie daržovių troškinio, upinės lydekos arba ant griliaus keptų jautienos šonkauliukų.
Nedideliame Jura regione „Rolet“ vyninę 1942 metais įkūrė Desire Rolet. 1958 metais visi 4 jo vaikai nusprendė tęsti šeimos verslą ir perėmė vyninės valdymą iš tėvo. Vyninė pamažu įsigijo vis daugiau premium vynuogynų Arbois, Côtes du Jura ir L’Étoile apeliacijose. Vynuogės visada skinamos tik rankomis, nors stačiuose vynuogynuose tai išties nėra lengva užduotis. Vynuogynuose niekada nenaudojami pesticidai ir herbicidai. „Rolet“ vyninėje šeima kantriai magnum dydžio buteliuose kaupia brandaus vyno archyvą, kuris po specialaus užsakymo išsiunčiamas tik patikrinus vyno kokybę ir pakeitus kamštį nauju.