Baltasis sausas
Vieno geriausių Chablis Premier Cru vynuogynų, „Vaillons“ vynas yra klasikinis regiono stiliaus atspindys. Vynas pasižymi gana intensyviu aromatu, kuriame juntami persikų, prinokusių gintarinių obuolių, kriaušių bei baltų gėlių kvapai. Vynuogynų dirvožemyje dominuojantis titnagas vyno aromatą praturtina dūmo natomis.
Burnoje sausas, intensyvios ir itin glotnios rūgšties, vidutinio svarumo, ryškaus skonio ir ilgo poskonio. Puikus balansas ir itin geras „Vaillons“ vynuogyno pavyzdys.
Tiekti 10 - 12 °C kaip aperityvą, prie jūros gėrybių, austrių, plekšnės ar oto grietinėlės padaže.
Servin šeima reziduoja Chablis regione nuo 1654 metų ir didžiąją laiko dalį skyrė vynuogių auginimui ir vyndarystei. Ūkiui priklauso 32 ha vynuogynų, iš jų nemaža dalis Premier ir Grand Cru vynuogynuose. Kai vyninei pradėjo vadovauti Fransua Servinas, kasmet kokybė akivaizdžiai gerėja. Jis naujai užsodino vynmedžius, laikydamasis žymiai didesnio tankumo, nei tai įprasta regione ir to pasekoje išgavo ypatingą uogų koncentraciją; geriausiuose Servin turimuose plotuose derlius renkamas tik rankiniu būdu. Fransua stengiasi derinti tradicinės ir moderniosios vyndarystės metodus, naudoja plienines fermentacijos talpas, tačiau nemažai jo vynų turi ir ąžuolo „prisilietimo“, o Grand Cru vynai beveik visi fermentuoti ąžuolo statinėse. http://www.domaine-servin.net/