Raudonasis sausas
Drąsus ir šiuolaikiškas, minkštas ir vaisiškas vynas gaminamas tik iš Serralunga d'Alba zonoje esančio Baudana vynuogyno vynuogių. 18-24 mėn. brandinamas ąžuolo statinėse ir dar du metus brandinamas butelyje. Prinokusių vyšnių, rūkytų slyvų, prieskonių, vytinto tabako, cukruotos apelsino žievelės aromatų. Tvirto, ryžtingo kūno, gilus, daugiasluoksnis.
Rekomenduotina vartoti -2025/2048 metais.
Tiekti 16-18°C temperatūros prie veršienos patiekalų, sumuštinio su trumais, lėtai skrudintos kiaulienos, vytinto kumpio (prosciutto,).
Showing nice softness and ample fruit weight, the 2018 Barolo Aeroplan Servaj is a bold and contemporary expression of Nebbiolo with dark fruit, cured tobacco, candied orange peel, rusty nail and ferrous earth. Fruit is sourced from the Baudana MGA in Serralunga d'Alba with vines planted in 1994. The tannins are plush and rich, and this beautiful collectors' bottle awards you with multilayered complexity and depth.
1976-aisiais, jaunasis Domenico priėmė tėvo prašymą perimti kompaniją ir stoti už vyninės vairo. Tėvas augino vynuoges, kurias daugumoje parduodavo vietiniam kooperatyvui. Domenico ne tik pradėjo gaminti vynus, tačiau iš esmės pakeitė ir gamybos metodus, nuolat keldamas kokybę ir taikydamas inovacijas. Taip Domenico stojo šalia Elio Altare ir kitų, kuriuos šiai dienai vadina modernistais. Ir taip pat vienais geriausių Barolo vyndarių. Pirešingai nei dauguma tuomet jau garsių vyndarių, Domenico Clerico npaveldėjo garsaus vardo, kokybiškos vyndarystės. Vos per vieną kartą, per savo gyvenimą jis sukūrė vieną stipriausių Barolo vardų pasaulio vyno žinovų akyse ir širdyse. Pasak vyno kritiko Antonio Galloni, Domenico buvo vienas draugiškiausių, šilčiausių, darbščiausių žmonių, kuriuos jis pažinojo. Šis Barolo Titanas pralaimėjo ilgą kovą su liga ir pasitraukė iš šio pasaulio 2017-aisiais. Jo šeima ryžtingai tęsia palikimą - nuolat tobulėti toliau ir išlikti viena iškiliausių Pjemonto ir visos Italijos, vyninių. Domenico jau tuomet suprato, koks taurus Langhe kalvų dirvožemis ir esant galimybei įsigijo ne vieną puikų vynuogyną. Todėl dabar turime galimybę ragauti atskirų Barolo sub-zonos Monforte d'Alba vynuogynų vynus iš - Ginestra, Pajana, Bussia, Mosconi. Dauguma jų laikomi vienais puikiausių ne tik Monfortėje, bet ir visame Pjemonte. Kiekvienas jų yra unikalus ir Domenico meistriškai tai perteikia savo vynuose.