Putojantis sausas
Vynas pagamintas iš aviečių sulčių, klasikiniu putojančio vyno gamybos metodu. Pirminė sulčių fermentacija vykdyta nerūdijančio plieno talpose. Antrinė - pačiame butelyje.
Braškių spalvos vynas kvepia avietėmis, raudonaisiais serbentais, braškėmis.Lengvas, gaivios rūgšties su karstelėjusiu uogišku poskoniu.
Likutinis cukraus kiekis vyne- 2 g/l.
Rūgšties kiekis- 9g/l.
Tiekti 6- 8 °C temperatūros prie riebesnių kiaulienos kepsnių, riebių sūrių.
Č. Ramoškos ūkis yra Šilutės rajone, Vyrkytų kaime. Vyndarys gėrimus savo vyninėje, gamina iš vaisių ir uogų, auginamų vietoje esančiame ekologiniame ūkyje. Vyno gamybai uogos ir vaisiai skinami rankomis ir kruopščiai atrenkami, o vynas daromas pagal senąsias lietuvių tradicijas. Česlovo Ramoškos giminės ankstesnėse kartose buvo ne vienas vyndarys, todėl ši veikla Česlovą jau nuo vaikystės supo ir neišvengiamai skynėsi kelią į vyndario kasdienybę. Senųjų Česlovo giminės vyndarių patirtis ir sukauptos žinios siekia net 150 metų, todėl, sujungus Česlovo Ramoškos vyndarystės žinias su šiuolaikinėmis technologijomis, vyninėje gimsta tikri šedevrai, paliekantys neišdildomą įspūdį kiekvienam, paragavusiam Česlovo su meile gamintų vynų. Visiems ūkyje gaminamiems vynams yra suteiktas tautinio paveldo produkto sertifikatas. http://www.vyndariosodyba.lt/