Putojantis saldus
Molio ir kalkakmenio dirvoje augantys, nuolat kedenami Viduržemio jūros brizo, 20-40 metų vynmedžiai, kurių derlius surinktas rankomis, subrandina unikalaus skonio vynuoges, atspindinčias Limoux terroir vyniškas tradicijas ir istoriją.
Sulčių fermentacija vykdyta žemoje, nuolat kontroliuojamoje temperatūroje, kol pasiekiama 5 % tūrio alkoholio. Antroji fermentacija vykdyta pagal Méthode Ancestrale nepridedant papildomai cukraus, tik dėka 1-osios fermentacijos cukraus likučių. Procesas vyksta kelias savaites. Sakoma, kad vynas putoja ir pasiekia
galiausiai 6/7 % tūrio alkoholio.
Burbuliukų sūkuriai kvepia nokiais obuoliais, kriaušėmis, akacijomis. Gaivus, lengvas.
Tiekti 10 - 12 °C temperatūros kaip aperityvas, prie obuolių/kriaušių pyrago, blynų.
"Antech" – viena didžiausių šeimos valdomų vyninių Limoux apeliacijoje, esančioje Langedoko-Rusijono regione. Tisseyre-Limouzy šeima ilgai gamino ramų vyną. 1931 metais per vedybas į šeimą atėjo Edmond'as Antechas. Pastaraisiais dešimtmečiais "Antech" nuosekliai didino putojančio vyno "Cremant" gamybą ir dabar užsiima tik jo gamyba trijose apeliacijose: Crémant de Limoux (dominuoja 'Chardonnay' vynuogės, maišomos su 'Chenin Blanc' ir 'Mauzac'), Blanquette de Limoux (teigiama, kad tai seniausias pasaulyje putojantis vynas, kuriame 90 proc. mišinio sudaro vietinės 'Mauzac' vynuogės, o likusi dalis tenka 'Chenin Blanc' ir 'Chardonnay') ir Blanquette Méthode Ancestrale (senas ir labai retas natūraliai saldus putojantis vynas, kuris daromas senoviniu metodu tik iš vėlyvojo skynimo 'Mauzac' vynuogių). Šiuo metu vyninei vadovauja šeštos kartos atstovė Françoise Antech. Įmonė valdo 60 hektarų vynuogynų, tačiau savų vynuogių neužtenka, todėl vyninė yra sudariusi ilgalaikes žaliavos tiekimo sutartis su 35 tiekėjais. Tarptautiniai vyno ekspertai "Antech" kremantą vertina už puikų kokybės ir kainos santykį. http://www.antech-limoux.com/