Vilnius

Klaipėda

  • Wine Advocate

    91 / 100

  • Wine Spectator

    90 / 100

Elio Altare Larigi Rosso Langhe  DOC 2016

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Elio Altare Larigi Rosso Langhe DOC 2016

96.00

Aprašymas

Vynas gaminamas iš Arborina vynuogyno, esančio La Morra zonoje, vynuogių.

Vynas su žievelėmis mirkomas 4-5 dienas, po to 18 mėn. brandinamas mažose ąžuolo statinaitėse.

Tamsios rubino spalvos vynas rožių žiedais, gėlėmis, su saldžiais, gaiviais raudonų uogo tonais. Elegantiškas, vidutinio svarumo vynas su švleniais taninais ir ilgu poskoniu.

Rekomenduotinas vyno vartojimas - 2019/2025 metai.

Patiekimas

Tiekti 18-20 °C temperatūros prie žvėrienos kepsnių, raudonos mėsos troškinių su miško grybais/ trumais, vytinto kumpio, brandžių sūrių.

Vertinimas

91 / 100

Wine Advocate

The 2016 Langhe Larigi, a pure expression of Barbera from old vines and with only 2,500 bottles produced, is a beautiful wine with bright ripeness and lush fruit. Semi-crunchy in nature, it also has some muscle under the hood with a 15.5% alcohol content. The finish is fresh and bright. Try it with the famous local tajarin (rich egg-yolk pasta), without giving a second thought to all that cholesterol and the volume of alcohol you are consuming. By the way, Elio Altare is now 69 years old, and he counts 54 vintages under his belt.

90 / 100

Wine Spectator

Elegant and powerful, with vanilla and toast notes wrapped around plum and blackberry fruit flavors. The vibrant acidity keeps this reined in and extends the spicy aftertaste. Drink now through 2023. 160 cases made, 100 cases imported.

Apie gamintoją

Elio Altare - neeilinė Barolo pasaulio asmenybė. Jis laikomas pagrindiniu modernaus požiūrio į Barolo vyną architektu. Elio daug prisidėjo prie šiandieninės Barolo kokybės, įgyvendindamas skaudžius, bet būtinus pokyčius savo tėvo vyninėje, taip įkvėpdamas ir kitus. Būdamas jaunas, Elio keliavo į Burgundiją, kur išvydo, kad pirmiausia ypatingas dėmesys skiriamas vynuogynams, o vyninėje intervencija minimali. Taip pat aukšti reikalavimai keliami vynuogių kokybei bei statinių naujumui. Iki šiol sklando legendos apie šio vyndario atsidavimą siekiant kokybės aukštumų: Elio miegodavo vyninėje, kad „girdėtų“ savo vyną, ragaudavo dirvą bei stebėdavo kiekvienos dienos orus ir fiksuodavo juos dienoraštyje. Pokyčiai ir kartų kaita niekada nebūna lengvi. Elio sunkiai sutardavo su tėvu Giovanni‘u, kuris laikėsi įsikibęs seno požiūrio. Elio siekė ekologiškumo, ypač po nelaimės 1982-aisiais, kai smarkiai apsinuodijo pesticidais. Deja, tėtis galvojo kitaip, kol jų nesutarimai pasiekė apogėjų – Elio su grandininiu pjūklu supjaustė visas pasenusias vyninės statines! Už tai tėvas išbraukė jį iš paveldėtojų, ir Elio viską turėjo pradėti nuo nulio. Elio laikosi nuomonės, jog esminė modernaus požiūrio sąlyga yra gaminti vyną, kuris tinkamas gerti jaunesnis, kurio nereikia brandinti kelis dešimtmečius, kol jis tampa malonus ragauti. Galingieji senoviniai taniniški vynai kartais niekada nesušvelnėja, ir jų vaisiškos aromato natos neatsiskleidžia, – teigia jis. Tačiau niekas nedrįs teigti, jog Elio Altare‘s vynai yra „skysti“ ar silpno kūno, negalintys bręsti. Rotacinės fermentavimo talpos, daug trumpesnis sąlyčio su odelėmis laikas, naujos prancūziško ąžuolo statinės – šios priemonės, visiškai naujos senajai Barolo gvardijai, leidžia Elio Altare‘ę vadinti moderniojo Barolo architektu. Iš paskos sekė ir kiti gamintojai. Taip pamažu visas regionas pasiskirstė į klasikinius gamintojus ir modernistus. Nors jeigu daugelio jų paklaustum, kuriai stovyklai priklauso, didesnioji dalis modernistų atsakytų, jog tiesiog stengiasi daryti geriausią vyną, kokį tik sugeba. Ir jie tai daro visomis išgalėmis. Sunku pasakyti, kaip šiandien atrodytų prastų derliaus metų vynas iš „Gaja“, Giacomo Conterno ar Bruno Giacosa‘os vyninių, nes šie finansiškai stiprūs milžinai galėjo praleisti vienus kitus prastus metus nedarydami aukščiausios kategorijos vynų apskritai. Tačiau mažesni augintojai, kaip Elio Altare, tokios prabangos sau leisti negalėjo. Puikus vynas, pagamintas kuklaus derliaus metais yra geriausias vyndario talento ir jo atsidavimo kokybei įrodymas. Prasto derliaus metai neretai parodo, kas yra kas, nes puikiausiais vynmečiais visi sugeba padaryti kokybiško vyno. Elio Altare, pelnytai laikomas vienu geriausių Barolo gamintojų, nuėjo nelengvą kelią ir dabar gali po truputį ramiai atiduoti vyninės vairą į dukrų Elenos (studijavo enologiją) bei Silvijos (studijavo ekonomiką) rankas. Silvija šiuo metu vadovauja vyninei, o Elena gyvena Vokietijoje, kur vysto vyno importo verslą. Tačiau ar itališkame šeimos versle kartų kaita vyksta lengvai? Prisiminkime Elio ir jo tėvo kovas. O dukterys tikrai paveldėjo tėvo charakterį: jos kupinos idėjų, kurių naudą parodys tik laikas. O kol kas Elio įgyvendina naujus sumanymus, likusį laiką atiduodamas šeimai bei ekologinei žemdirbystei.

Azienda Agricola Elio Altare

Azienda Agricola Elio Altare

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti