Raudonasis sausas
Vynas daromas iš atskiro Bricco delle Viole vynuogyno, augančio 497mvjl, vynuogyno ekspozicija - rytai/vakarai. 2006 metais pirmasis iš Pinot Nero pagamintas vynas vadinosi" „PNQ497“, pavadintas pagal augavietės aukštį.
Vynuogės rinktos rankomis ir tris kartus perrinktos. Fermentacija vyko 15d. nerūdijančio plieno talpose, po malokaltinės fermentacijos vyno brandinimas užtruko 18 mėn.Brandinta buvo nerūdijančio plieno talpose ir ąžuolo statinėse, tai daroma labai kantriai laukiant aukščiausio ir harmoningiausio vyno sužydėjimo taško.
Švelniai raudonai violetinės spalvos vynas kvepia vyšniomis,raudonomis slyvomis, grybais, džiovintais žiedlapiais, našlaitėmis, sausais lapais.Lengvas, gaivus, gyvų taninų.
Vyno brandinimo potencialas apie 10 metų.
Patiekti 14-16 °C prie tuno kepsnio, laukinės paukštienos ar švelnios raudonos mėsos patiekalų, pastos su mėsišku padažu, picų.
Vajrų šeima išsiskiria iš aplinkinių ūkių skrupulingai augindami ne tik ‘Nebbiolo‘ ar ‘Barbera‘ vynuoges, bet ir ‘Riesling‘ (bene seniausi vynmedžiai Pjemonte) bei paslaptingąsias, regiono karalienei ‘Nebbiolo‘ giminingas ‘Freisa‘. Daugiau apie G.D. Vajra galite sužinoti https://bit.ly/2sB3b5x