Vilnius

Klaipėda

Gaja Ca'marcanda Magari Bolgheri DOC 2019

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Gaja Ca'marcanda Magari Bolgheri DOC 2019

85,00

Aprašymas

Vynmedžiai  Bolgheri vynuogynuose auga juodame dirvožemyje, kuris turtingas dumblu ir moliu bei baltame dirvožemyje - klinčių, molio ir akmenų mišinyje.

Skirtingų vynuogių sulčių fermentacija vyksta atskirai. Pasibaigus fermentacijoms, vynai brandinami 12 mėn. ąžuolo statinėse. Vėliau, visų trijų vynuogių vynai sumaišomi į vieną ir dar keletą mėnesių brandinama butelyje.

Vynas kvepia juodaisiais serbentais, vyšniomis, Viduržemio jūros prieskoninėmis žolelėmis, tabaku. Burnoje vynas pilno kūno, juntami švelnūs taninai ir koncentruoti slyvų, trumų, mėlynių, odos ir kavos pupelių skoniai.

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie jautienos, veršienos kepsnių ar brandžių sūrių.

Apie gamintoją

Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Jau daugiau nei dešimtmetį už vyninės vairo stovi penktoji karta - Angelo Gaja vaikai Gaia, Giovanni ir Rossana.

Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikines 'Nebbiolo' vynuogės išraiškas barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus, taip pat ir bendras projektas kartu su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje.

Gaja šeima tiki, kad tikroji vyno dvasia ir išskirtinė kokybė gimsta vynyogynuose, tad čia pagrindinis darbas ir dėmesys - besikeičiančiame klimate geriau prisitaikiusių klonų paieška, žemas derlingumas, vynuogynų eilėse auginamos kitos kultūros, ne tik praturtinančios dirvą, bet ir padedančios išlaikyti drėgmę, apsaugančios nuo kaitros. Visiems šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai - vynuogės yra auginamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose, vynuogynai prižiūrimi remiantis ekologiškumo bei tvarumo principais, pagrindinį dėmesį skiriant dirvos kokybei bei bioįvairovei.

Jums galėtų patikti