Vynas daromas iš dviejų skirtingų vynuogynų, kurių dirvožemyje dominuoja molis.
Visų trijų vynuogių vynai fermentuojami kartu. Po fermentacijos vynas 12 mėn. brandinamas ąžuolo statinėse.
Gilios granato spalvos vynas kvepia džiovintų vyšnių, slyvų, pipirų, grybų, prieskoninių žolelių aromatais. Burnoje vynas vidutinio kūno. Juntami šilkiniai taninai ir gaivi rūgštis. Tai ilgaamžis vynas.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie ėrienos patiekalų, brandesnių sūrių, keptų kaštainių.
Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikinius barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus. Šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai ir tai, jog vynuogės "Gaja" vynams skinamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose.