Vilnius

Klaipėda

  • CellarTracker

    90 / 100

Gaja Sito Moresco Langhe DOP 2019

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Gaja Sito Moresco Langhe DOP 2019

54,00

Aprašymas

Vaisiškam ir elegantiškam vynui vynuogės auga Barbaresco, Treiso and Serralunga vietovėse Pjemonto regione. Visos trys vynuogių veislės fermentuojamos atskirai 3 savaites. Po malolaktinės fermentacijos vynas sumaišomas ir 12 mėnesių brandinamas ąžuolo statinėse.

Šis vynas sujungia Nebbiolo ilgaamžiškumą, bei Merlot ir Cabernet Sauvignon struktūriškumą. Aromate dominuoja raudonos uogos ir prieskoniai.  Vynas tinkamas gerti jaunas dėka nokių taninų, tačiau puikiai tinkamas brandinti dar 5-10 metų.

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie ėrienos patiekalų, avienos kepsnio, brandesnių sūrių, keptų kaštainių.

Vertinimas

90 / 100

CellarTracker

Apie gamintoją

Gaja šeima, įsikūrė šiaurės vakarų Italijoje, Pjemonto regione XVII a. viduryje. Vyną Barbaresko apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios kartos atsidavimo darbui, tauraus siekio daryti aukščiausios kokybės vynus pavertė Gaja vardą itališko vyno meistriškumo sinonimu visame pasaulyje. Šiandien, penktoji karta – Gaia, Giovanni ir Rossana Gaja – tęsia šeimos tradicijas, vadovaudami šiai legendinei vyninei.

Šiuo metu Gaja Pjemonte gamina tiek klasikines ‘Nebbiolo‘ vynuogės išraiškas – barbareskus ir barolus, tiek novatoriškus „Langhe DOC“ raudonuosius ir baltuosius vynus iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: „Ca'Marcanda“ Bolgeryje, garsėjantis „supertoskanietiškais“ vynais, ir „Pieve S. Restituta“ Montalčino apylinkėse, gaminanti „Brunello di Montalcino“ vynus. Be to, bendras projektas su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje, liudija šeimos nuolatinę inovacijų ir kokybės paiešką.

Gaja šeima tvirtai tiki, kad tikroji vyno dvasia ir kokybė gimsta pačiuose vynuogynuose. Todėl didžiausias dėmesys skiriamas vynuogynų priežiūrai: ieškoma klimato pokyčiams atsparių klonų, ribojamas derlingumas, tarp vynuogynų eilių auginamos kitos kultūros, praturtinančios dirvožemį ir padedančios išlaikyti drėgmę bei apsaugoti derlių nuo kaitros. Visiems ūkiams taikomi aukščiausi kokybės standartai: vynuogės auginamos tik šeimos vynuogynuose, laikantis ekologijos ir tvarumo principų, ypatingą dėmesį skiriant dirvožemio kokybei ir biologinei įvairovei.

Vyno stilius

Gaja vynai pasižymi elegancija, sudėtingumu ir puikiai atspindi savo kilmės regionų terroir'ą.

  • Baltieji vynai: ryškūs, minerališki, pilnos tekstūros, su tyrais aromatais ir subtiliu ąžuolo prisilietimu.
  • Raudonieji vynai: aromatingi, su švelniais taninais, sultingi, dominuojančios raudonųjų uogų natos.

Prestižiniai vynuogynai

Gaja šeimai priklauso prestižiniai vynuogynai Pjemonto ir Toskanos regionuose:

  • Barbaresco ir Barolo: legendiniai Pjemonto vynuogynai, auginantys ‘Nebbiolo‘ vynuoges.
  • „Ca'Marcanda“ (Bolgeri): garsėjantis „supertoskanietiškais“ vynais.
  • „Pieve S. Restituta“ (Montalčino): gaminantis aukščiausios kokybės „Brunello di Montalcino“ vynus.
  • Etna (Sicilija): bendras projektas su Alberto Graci, atskleidžiantis Etnos terroir'o unikalumą.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Gaja vynai pasižymi puikiu balansu, leidžiančiu mėgautis jais tiek jaunais, tiek brandžiais. Jie turi milžinišką potencialą bręsti ir tobulėti bėgant metams, atskleidžiant vis naujus charakterio niuansus.

Jums galėtų patikti