Vynas daromas iš atskito Darmagi vynuogyno, kurį pasodino Giovanni Gaja, Angelo Gaja tėvas ir juo pavadino vyną. Darmagi pjemontietišku dialektu reiškia "Kaip gaila". Giovanni šiuo vynu įprasmino ir parodė kitų vynuogių veislių, nei Nebbiolo, galią ir potencialą Pjemonto žemėje. Vynuogynas auga 280mvjl, jo ekspozicija - pietūs.
Vyno fermentacija, maceracija ir 24 mėn.brandinimas vykdytas ąžuolo statinėse.
Paprikos, saldymedžio, našlaičių, juodųjų slyvų, muskato riešuto, grafito, kedro aromatų. Tankus, švelnių taninų, ilgaamžis.
Tiekti 16-18 °C temperatūros prie jautienos didkepsnių, mėsos troškinių su grybais, ant griliaus keptų žvėrienos dešrelių., ilgo brandinimo sūrių.
Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikinius barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus. Šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai ir tai, jog vynuogės "Gaja" vynams skinamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose.