Vilnius

Klaipėda

  • CellarTracker

    90 / 100

Gaja Sito Moresco Langhe DOP 2019

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Gaja Sito Moresco Langhe DOP 2019

54,00

Aprašymas

Vaisiškam ir elegantiškam vynui vynuogės auga Barbaresco, Treiso and Serralunga vietovėse Pjemonto regione. Visos trys vynuogių veislės fermentuojamos atskirai 3 savaites. Po malolaktinės fermentacijos vynas sumaišomas ir 12 mėnesių brandinamas ąžuolo statinėse.

Šis vynas sujungia Nebbiolo ilgaamžiškumą, bei Merlot ir Cabernet Sauvignon struktūriškumą. Aromate dominuoja raudonos uogos ir prieskoniai.  Vynas tinkamas gerti jaunas dėka nokių taninų, tačiau puikiai tinkamas brandinti dar 5-10 metų.

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie ėrienos patiekalų, avienos kepsnio, brandesnių sūrių, keptų kaštainių.

Vertinimas

90 / 100

CellarTracker

Apie gamintoją

Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Jau daugiau nei dešimtmetį už vyninės vairo stovi penktoji karta - Angelo Gaja vaikai Gaia, Giovanni ir Rossana.

Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikines 'Nebbiolo' vynuogės išraiškas barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus, taip pat ir bendras projektas kartu su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje.

Gaja šeima tiki, kad tikroji vyno dvasia ir išskirtinė kokybė gimsta vynyogynuose, tad čia pagrindinis darbas ir dėmesys - besikeičiančiame klimate geriau prisitaikiusių klonų paieška, žemas derlingumas, vynuogynų eilėse auginamos kitos kultūros, ne tik praturtinančios dirvą, bet ir padedančios išlaikyti drėgmę, apsaugančios nuo kaitros. Visiems šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai - vynuogės yra auginamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose, vynuogynai prižiūrimi remiantis ekologiškumo bei tvarumo principais, pagrindinį dėmesį skiriant dirvos kokybei bei bioįvairovei.

Jums galėtų patikti