Putojantis p. saldus
Aromatingas, žaismingas, švelnus, kutenantis vynas. Sultys fermentuotos nerūdijančio plieno talpose. Maceracijos procesas truko 36-48 valandas reguliuojamoje temperatūroje.
Rubino spalvos vynas pasižymi prisirpusių raudonųjų uogų ir rožių žiedlapių aromatais. Burnoje juntama minkšta puta, lengvas salstelėjimas bei gaivumo pojūtį suteikianti, vaisiška rūgštis. Skonyje dominuoja braškių, miško uogų, džiovintų spanguolių bei migdolų natos.
Patiekti 6-8 °C temperatūros prie uogų pyragų( ypatingai Kalėdinių panetonių),desertų, šokolado, šviežių uogų.
Giacomo Bologna nuo mažų dienų būdavo šaukiamas draugiška pravarde Braida. Jaunuolis buvo užsidegęs iš tėvo auginamų ‘Barbera’ vynmedžių sukurti pasaulinio garso vyną, ir tai paskatino jį išvykti mokytis vyndarystės paslapčių į garsiausius Prancūzijos vynuogynus. Neilgai trukus Giacomo pastebėjo, kad jo gimtojo Monferrato reljefas ir klimatas gana panašūs į Burgundijos, o vietines ‘Barbera’ vynuoges jis ėmė lyginti su burgundiškosiomis ‘Pinot Noir’. Pirmasis vynas su vyninės „Braida“ pavadinimu pasirodė prekyboje 1961 m. Tai buvo tradicinė šiek tiek putojanti barbera, pavadinta „La Monella”. „Braida“ pirmoji barberos brandinimui pritaikė nedideles prancūziško ąžuolo statines. Taip 8-ajame dešimtmetyje atsirado trys atskirų vynuogynų barberos: „Bricco dell‘ Uccellone“, „Bricco della Bigota“ ir „Ai Suma“. Daugelis vyno kritikų sutaria, kad tai buvo pirmosios Pjemonto barberos, pademonstravusios pasauliui šios sąlygiškai retos vynuogių veislės galimybes. Šiuo metu vyninę valdo Giacomo našlė Anna ir jos vaikai Giuseppe bei Raffaella.