Vilnius

Klaipėda

  • Wine Enthusiast

    94 / 100

Giacomo Bologna Braida Bricco dell' Uccellone, Barbera d'Asti DOCG 2018

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Giacomo Bologna Braida Bricco dell' Uccellone, Barbera d'Asti DOCG 2018

75,00

Aprašymas

Paslaptingas vynas, slepiantis savyje magišką užtaisą- moters ir tamsos. „L’Uccellone“ - moters pravardė. Ji gyveno ant kalvos, kur buvo vynuogynai. Jos nosis atrodė kaip paukščio snapas ir ji visada dėvėjo juodos spalvos rūbus. 

Vynas daromas iš atskiro Rocchetta Tanaro vynuogyno. Vynuogių sultys fermentuotos nerūdijančio plieno talpose. Maceracijos procesas su žievelėmis truko 20 dienų. Pasibaigus fermentacijai, vynas 12 mėn. brandintas ąžuolinėse statinėse, vėliau, papildomai 12 mėn. butelyje.

Gilios, tamsios rubino spalvos, išraiškingo aromato, kuriame dominuoja  miško uogų, skrudintų prieskonių, vanilės, saldymedžio natos. Burnoje vynas tvirtos struktūros, pilno kūno. 

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie skrudintos traškios kiaulienos šoninės, jautienos befstrogeno, triušienos troškinių, brandesnių sūrių.

Vertinimas

94 / 100

Wine Enthusiast

Aromas of mature black-skinned berries, cassis, cedar and toasted hazelnut lead the way. The concentrated, savory palate doles out blackberry jam, mocha, licorice and clove alongside fine-grained tannins. Thanks to the wine's freshness and fruit, the alcohol is well integrated. Drink 2023–2030.

Apie gamintoją

Giacomo Bologna nuo mažų dienų būdavo šaukiamas draugiška pravarde Braida. Jaunuolis buvo užsidegęs iš tėvo auginamų ‘Barbera’ vynmedžių sukurti pasaulinio garso vyną, ir tai paskatino jį išvykti mokytis vyndarystės paslapčių į garsiausius Prancūzijos vynuogynus. Neilgai trukus Giacomo pastebėjo, kad jo gimtojo Monferrato reljefas ir klimatas gana panašūs į Burgundijos, o vietines ‘Barbera’ vynuoges jis ėmė lyginti su burgundiškosiomis ‘Pinot Noir’. Pirmasis vynas su vyninės „Braida“ pavadinimu pasirodė prekyboje 1961 m. Tai buvo tradicinė šiek tiek putojanti barbera, pavadinta „La Monella”. „Braida“ pirmoji barberos brandinimui pritaikė nedideles prancūziško ąžuolo statines. Taip 8-ajame dešimtmetyje atsirado trys atskirų vynuogynų barberos: „Bricco dell‘ Uccellone“, „Bricco della Bigota“ ir „Ai Suma“. Daugelis vyno kritikų sutaria, kad tai buvo pirmosios Pjemonto barberos, pademonstravusios pasauliui šios sąlygiškai retos vynuogių veislės galimybes. Šiuo metu vyninę valdo Giacomo našlė Anna ir jos vaikai Giuseppe bei Raffaella.

Braida di Bologna Giacomo

Braida di Bologna Giacomo

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti