Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    91 / 100

Ken Forrester The Gypsy 2012

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Ken Forrester The Gypsy 2012

84,00

Aprašymas

Vynas gaminamas iš itin žemu derlingumu pasižyminčių augimviečių. Uogos yra mažos, bet koncentruotos. Dirvožemio tipas - Grenache (pasodinti 

1959m.) auga granitiniame dirvožemyje 450 m vjl, Syrah (pasodinti 1999m.) - žvyru ir moliu gausiame dirvožemyje. Tai labai limituoto kiekio vynas - išpilstyti vos 1500 buteliai. Vynas atskirai 12 mėnesių brandintas senose prancūziško ąžuolo talpose, po galutinio blendo dar 12 mėnesių. Po išpilstymo vyndas laikomas buteliuose dar du metus prieš paleidžiant į rinką. 

Svarus, uogiškas, aksominių taninų raudonasis vynas kvepia vanile bei muskatu, prieskoniais ir raudonomis laukinėmis uogomis, cinamonu. 

Patiekimas

Tiekti 16-18 C prie antienos, laukinės paukštienos, žvėrienos patiekalų, rūkytos mėsos.

Vertinimas

91 / 100

James Suckling

Apie gamintoją

„Mūsų idėja buvo paprasta – sukurti geriausią vyną. Pirmus ketverius ar penkerius metus neturėjome ką parodyti“, – teigia charizmatiškasis Kenas Forresteris, stovintis už vienų labiausiai pripažintų Pietų Afrikos vynų. Tačiau vienas lemtingas butelis, nuvežtas į Londoną vyno ekspertui Matthew Duke'ui, pakeitė viską. Jo reakcija buvo neįtikėtina – tai buvo iki tol nematytas ‘Chenin Blanc’ iš Pietų Afrikos. Matthew Duke neslėpė savo entuziazmo ir pavadino šį vyną tiesiog „This is frickin marvelous chenin“.

Šios vyninės filosofija yra nepaprastai aiški ir kryptinga – gaminti pačius geriausius įmanomus vynus. Tai, be abejonės, yra nuolatinis tikslas, kuriam gamta kasmet meta naujus iššūkius su savo nenuspėjamomis metų variacijomis. Vis dėlto, atidus ir rūpestingas vynuogyno stebėjimas bei priežiūra leidžia priimti optimaliausius sprendimus kiekvienais metais. Nors Ken Forrester vynai nėra oficialiai sertifikuoti kaip ekologiški ar biodinaminiai, ūkyje dedamos didelės pastangos laikytis aplinkai draugiškų, tvarių ir gamtą tausojančių standartų.

Vyno stilius

Ken Forrester vynai garsėja savo ekspresyvumu, turtingumu ir puikiu balansu. Jie puikiai atspindi Stellenbosch regiono terroir ir vyndario individualų braižą.

  • Baltieji vynai, ypač pagrindinis jų pasididžiavimas – ‘Chenin Blanc’, pasižymi įvairiais stiliais – nuo gaivių ir minerališkų iki sodrių ir brandintų ąžuole, su kompleksiškais vaisių, medaus ir riešutų aromatais.
  • Raudonieji vynai, kurių tarpe ryškiausi ‘Pinotage’ ir ‘Merlot’, yra elegantiški, su švelniais taninais, prinokusių uogų ir prieskonių natomis.

Prestižiniai vynuogynai

Ken Forrester Wines valdo ir prižiūri vynuogynus prestižiniame Stellenbosch regione, Pietų Afrikoje:

  • Senos ‘Chenin Blanc’ vynuogynų plantacijos yra tikras vyninės turtas, suteikiantis vynams ypatingo kompleksiškumo ir gylio.
  • Dirvožemiai, kuriuose vyrauja granitas ir skalūnas, lemia vynų minerališkumą ir gerą struktūrą.
  • Palankus klimatas su šiltomis dienomis ir vėsiomis jūros brizomis užtikrina optimalų vynuogių nokimą ir gaivumą.

Šios unikalios vynuogynų savybės ir kruopštus darbas vynuogyne yra pagrindas išskirtinei Ken Forrester vynų kokybei.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Ken Forrester vynų stilius leidžia mėgautis jais tiek būnant jauniems, tiek po brandinimo butelyje. Jų subalansuota rūgštis ir struktūra suteikia vynams potencialo tobulėti laikui bėgant, įgaunant dar daugiau niuansų ir kompleksiškumo. Ypač tai pasakytina apie aukščiausios klasės ‘Chenin Blanc’ ir raudonuosius vynus, kurie gali džiuginti ne vieną dešimtmetį.

Ken Forrester

Ken Forrester

Pietų Afrika Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti