Raudonasis sausas
Vynas gaminamas iš itin žemu derlingumu pasižyminčių augimviečių. Uogos yra mažos, bet koncentruotos. Dirvožemio tipas - Grenache (pasodinti
1959m.) auga granitiniame dirvožemyje 450 m vjl, Syrah (pasodinti 1999m.) - žvyru ir moliu gausiame dirvožemyje. Tai labai limituoto kiekio vynas - išpilstyti vos 1500 buteliai. Vynas atskirai 12 mėnesių brandintas senose prancūziško ąžuolo talpose, po galutinio blendo dar 12 mėnesių. Po išpilstymo vyndas laikomas buteliuose dar du metus prieš paleidžiant į rinką.
Svarus, uogiškas, aksominių taninų raudonasis vynas kvepia vanile bei muskatu, prieskoniais ir raudonomis laukinėmis uogomis, cinamonu.
Tiekti 16-18 C prie antienos, laukinės paukštienos, žvėrienos patiekalų, rūkytos mėsos.
„Mūsų idėja buvo paprasta – sukurti geriausią vyną. Pirmus ketverius ar penkerius metus neturėjome ką parodyti“, – teigia charizmatiškasis Kenas Forresteris, stovintis už vienų labiausiai pripažintų Pietų Afrikos vynų. Tačiau vienas lemtingas butelis, nuvežtas į Londoną vyno ekspertui Matthew Duke'ui, pakeitė viską. Jo reakcija buvo neįtikėtina – tai buvo iki tol nematytas ‘Chenin Blanc’ iš Pietų Afrikos. Matthew Duke neslėpė savo entuziazmo ir pavadino šį vyną tiesiog „This is frickin marvelous chenin“.
Šios vyninės filosofija yra nepaprastai aiški ir kryptinga – gaminti pačius geriausius įmanomus vynus. Tai, be abejonės, yra nuolatinis tikslas, kuriam gamta kasmet meta naujus iššūkius su savo nenuspėjamomis metų variacijomis. Vis dėlto, atidus ir rūpestingas vynuogyno stebėjimas bei priežiūra leidžia priimti optimaliausius sprendimus kiekvienais metais. Nors Ken Forrester vynai nėra oficialiai sertifikuoti kaip ekologiški ar biodinaminiai, ūkyje dedamos didelės pastangos laikytis aplinkai draugiškų, tvarių ir gamtą tausojančių standartų.
Vyno stilius
Ken Forrester vynai garsėja savo ekspresyvumu, turtingumu ir puikiu balansu. Jie puikiai atspindi Stellenbosch regiono terroir ir vyndario individualų braižą.
Prestižiniai vynuogynai
Ken Forrester Wines valdo ir prižiūri vynuogynus prestižiniame Stellenbosch regione, Pietų Afrikoje:
Šios unikalios vynuogynų savybės ir kruopštus darbas vynuogyne yra pagrindas išskirtinei Ken Forrester vynų kokybei.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Ken Forrester vynų stilius leidžia mėgautis jais tiek būnant jauniems, tiek po brandinimo butelyje. Jų subalansuota rūgštis ir struktūra suteikia vynams potencialo tobulėti laikui bėgant, įgaunant dar daugiau niuansų ir kompleksiškumo. Ypač tai pasakytina apie aukščiausios klasės ‘Chenin Blanc’ ir raudonuosius vynus, kurie gali džiuginti ne vieną dešimtmetį.