Rožinis sausas
Ryškūs, sodriai aromatingi braškių ir mažų raudonųjų miško uogų aromatai sudaro tipišką gundantį vyno charakterį. Apvalus, gaivios rūgšties, ilgai išliekančio vaisiško poskonio. Vynas su mielėmis laikytas 3 mėn.
Likutinis cukraus kiekis -1.9 g/l
Rūgšties kiekis - 5,9g/l.
Rekomenduojame tiekti 10-12 °C prie minkštų sūrių, sušių, rizoto, baltos žuvies, jūros gėrybių, picų.
Kir-Yianni vyninės istorija skaičiuojama nuo 1997 metų, kai vienas įtakingiausių Graikijos vyno pasaulio asmenybių, Yiannis Boutaris, atsiskyrė nuo žymiosios jo senelio 1879 metais įkurtos Boutari Wine Group vyninės. Šiuo metu jo charizmatiškas sūnus, Stellios Boutaris, kuris yra penktos kartos vyndarys, vadovauja Kir-Yianni vyno ūkiui, kurio vynuogynai išsidėstė Vermio kalno šlaituose, 300-700 metrų aukštyje virš jūros lygio. Du pagrindiniai ūkio vynuogynai, kuriuose dominuoja vietinė Xinomavro vynuogė, yra graikiškojo Makedonijos regiono Amyndeono ir Naoussa apeliacijose.