Baltasis p. sausas
Vynmedžiai auga labai stačiuose Mozelio upės šlaituose, juodojo skalūno dirvoje. Vyno fermentacija vykdyta metalo talpose.
Žalių obuolių, kriaušių, melionų, žalios papajos, baltosios trešnės aromatų. Lengvas, gaivios rūgšties, gero balanso, lengvai jaučiamas minerališkumas,
Likutinis cukraus kiekis vyne - iki 18g/l.
Tiekti 10-12 °C temperatūros prie šviežių daržovių salotų, žuvies patiekalų ar aštresnių Azijos virtuvės patiekalų.
Klaus Lotz vyninė įsikūrusi Mozelio regione, kuris pasižymi kalvomis ir stačiais šlaitais. Vyninė priklauso Lotz šeimai, kuri iš kartos į kartą augina vynuoges, siekdama realizuoti savo tikslą – gaminti aukštos kokybės vaisiškus ir minerališkus vynus, atspindinčius vietovės bruožus. Šalia žymių vynuogių veislių, šeima vyną daro ir iš vietinės juodosios vynuogės Dornfelder, gerai prisitaikiusios augti gan vėsaus klimato regione.