Saldusis saldus
Vynas 22 mėn. brandintas nerūdijančio plieno talpose. Aukso spalvos vynas kvepia mandarinų žievele, geltonaisiais agrastais, abrikosais. Sultingas, gaivus, ilgo geltonųjų kaulavaisių poskonio.
Likutinis cukraus kiekis- 160,5 g/l
Rūgšties kiekis - 7g/l
Tiekti 10-12° C prie egzotinių vaisių lėkštės, Zalsburgo virtinukų, Rokforo sūrio.
You can’t help but think of Alois Kracher’s description of Scheurebe as “my Riesling” when you taste his 2004 #4 Scheurebe Trockenbeerenauslese Zwischen den Seen. A concentration of lemon and grapefruit gives this wine an electric presence. Distilled black fruits, ginger, fresh peach, caramelized pineapple, mineral salts, and a liqueur-like herbal essence add ravishing complexity and succulence and the finish is brash and brassy in the manner of a trumpet choir. Then comes a revelation: this wine has 14% alcohol. How could it? Talk about sublimation in the service of art! The alcohol seems to have been burned as fuel.
Kracher vyninė Austrijoje įsikūrusi šalia Neusiedl ežero. Tai viena iš nedaugelio vietų pasaulyje, kurioje praktiškai kiekvienais metais įmanoma užauginti ir nuimti tinkamą kilniojo puvinio paveiktą derlių bei gaminti saldžius vynus. Būtent saldūs Kracher vynai pelnė pasaulinį pripažinimą ir įvairius titulus, pats gamintojas penkiskart pripažintas metų vyndariu, o vienas žymiausių vyno kritikas Robertas Parkeris vertina Kracher vynus aukščiausiais balais (vienintelis Austrijos vyninės vynas įvertintas 100 balų!). Kracher vynas pasižymi harmonija, kadangi saldumą atsveria ir subalansuoja gaivi rūgštis, o patys kompleksiškiausi vynai yra išskirtinai ilgaamžiai ir tampa kolekcionavimo objektu.