Baltasis sausas
Gaivus, aliejiškas, švelnus, puikios struktūros vynas kvepia persikais, obuoliais, svarainiais, geltonomis slyvomis, citrinos žievelėmis.Vynuogių maceracija vykdyta 10 °C temperatūroje 10 valandų. Sulčių fermentacija vykdyta nuolat palaikant 15 °C temperatūrą. Įvykusi dalinė malolaktinė fermentacija. Vynas iki išpilstymo laikytas su mielėmis.
Tiekti 8-10 °C temperatūros prie lengvų užkandžių, jūros gėrybių, žuvies, salotų, rizoto, paukštienos, šviežių sūrių, sušių ar sashimių.
„La Rioja Alta“ galima vadinti senosios Riochos atstovais, nes vyninė itin laikosi tradicinių regionui vyno gaminimo metodų. Gran Reserva vynas net 6 metus laikomas statinėse ir dar porą - butelyje, kol pasiekia galutinį vartotoją. Dideliame aukštyje įsikūrę "La Rioja Alta" vynuogynai. Dėl tokių sąlygų vynas kiek primena Burgundijos ‚Pinot Noir‘ vynus. "La Rioja Alta" grupei taip pat priklauso vyninės Galicijoje (Rias Baixas) ir Ribera del Duero (Burgos) regionuose. www.riojalta.com