Baltasis sausas
Vynas gaminamas išskirtinai iš pačių užaugintų vynuogių, augančių akmeningoje dirvoje. Dalis vynmedžių parvežti iš pasakiško Burgundijos Montrachet vynuogyno. 2019 metais vynuogynas atsigavo po ankstesnių metų sausros, derlius buvo mažas, bet puikios kokybės. Vynas buvo fermentuojamas didelėse ąžuolo statinėse su laukinėmis mielėmis, paliekant su mielių nuosėdomis iki išpilstymo. Vynas 11 mėnesių brandintas: 21 % naujose 600 litrų prancūziško ąžuolo statinėse ir 79 % 500 litrų prancūziško statinėse.
Citrininio kremo, titnago, greipfruto žievelės, persikų, jazminų natų puokštė aromate. Gyvas, ryškus, energingas, ilgo minerališko poskonio.Vynas, turintys ilgą brandinimo potencialą.
Patiekti 8 - 10 °C temperatūros prie oto su voveraičių padažu, rūkytos lašišos su krapų padažu, omaro su imbieriniu sviestu, jūros ešerių, sviestažuvės.
Lovely, expressive notes of juicy grapefruit and ripe pear, toast and oak spice make an appearance but the cask ageing is very well integrated. The overall impression is of a consummate balance between richness and freshness, with another layer of firm underlying acidity too, and the wine lingers enticingly. As consultant Dominique Lafon notes: ‘Our better wines are not the bigger. Our selection is on refinement.
A wine that unfurls slowly with impressive results. Multilayered kiwi, green apple and stony mineral accents build structure and richness on a lingering finish. 1,000 cases made.
„Lingua Franca“ 2015 m. įkūrė Larry Stone'as, Davidas Honigas ir Dominique'as Lafonas, įkvėptas išskirtinės vynuogynų vietos - Eola-Amity Hills, kurią Larry nusipirko 2012 m. Netrukus jie pasamdė Thomasą Savre, puikų jauną vyndarį, turintį darbo patirties kai kuriuose geriausiuose Burgundijos vyno ūkiuose. Kartu jie subūrė talentingų ir aistringų narių komandą, vykdančią atsakingą ūkininkavimą, tausojant gamtą ir aplinką. Per kelis mėnesius tapęs devintuoju JAV someljė meistru Larry Stone'as tapo pirmuoju amerikiečiu, laimėjusiu prestižinį tarptautinį Prancūzijos someljė konkursą Paryžiuje. Jo karjera tęsiasi 30 metų kaip restorano savininko ir someljė restoranuose „Four Seasons“, „Charlie Trotter's“ ir „Rubicon“ , o kulminaciją pasiekia "Lingua Franca" vyninė, kur įgyvendinama jo svajonė - gaminti išskirtinius Oregono vynus.